Sleparja v krilu v Ljutomeru

V okviru Žlahtnega abonmaja so uprizorili že tretjo predstavo

Jerneja Domajnko, četrtek, 16. januar 2014 ob 13:46
Sleparja v krilu

Sleparja v krilu

Tretja predstava v okviru Žlahtnega abonmaja je bila komedija Sleparja v krilu. V sredo, 15. januarja, jo je v režiji Borisa Kobala uprizorilo Slovensko ljudsko gledališče Celje. Gre za lahkotno komedijo, polno ljubezenskih dogodivščin ter komičnih in nepričakovanih zapletov.

Brezposelna angleška igralca Leo Clark in Jack Gable poskušata v Ameriki preživeti s preigravanjem prizorov iz Shakespeara. Ko sta že skoraj povsem obupana, jima pride na uho, da bo stara in zelo bogata gospa iz mesteca York kmalu umrla, premoženje pa bo zapustila svojima v otroštvu izgubljenima nečakoma, ki sta se odselila v tujino. Jack in Leo se domislita, da se bosta stari bogatašinji predstavila kot njena nečaka in pobrala dediščino. Stvari se zapletejo, ko izvesta, da gospa ne išče nečakov, temveč nečakinji ...

Komedija Sleparja v krilu je leta 2013 postala "žlahtna komedija" po izboru občinstva in strokovne žirije, Boris Kobal je postal Žlahtni režiser 2013, Pia Zemljič in Andrej Murenc pa žlahtna komedijantka in komedijant 2013.

Po uprizoritvi v Kulturnem domu Ljutomer se je občinstvo družilo z igralci in igralkami ob žlahtni kapljici Vina Škrget.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje