Dobrodelna prireditev »Na pašniku«

Prostovoljni prispevki bodo namenjeni za potrebe otrok v stiski in za nakup novih folklornih oblačil

Klavdija Bec, ponedeljek, 20. januar 2014 ob 08:53
Dobrodelna prireditev Na pašniku

Dobrodelna prireditev Na pašniku

Upravni odbor Šolskega sklada OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici je v petek, 17. januarja, organiziral dobrodelno prireditev »Na pašniku«.

Na odru Kocbekove dvorane so nastopile tri otroške folklorne skupine OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici in folklorna skupina vrtca Sonček. Folklorniki 4. in 5. razreda so v preteklem šolskem letu dobili nova folklorna oblačila, ki so bila kupljena s finančnimi sredstvi šolskega sklada, zato je bil med drugim namen prireditve tudi ta, da se osnovnošolci, ki obiskujejo interesno dejavnost ljudski plesi, v novih oblačilih tudi predstavijo. Folklornikom so se na odru pridružili še otroški pevski zbor vrtca Sonček, otroški in mladinski pevski zbor šole, recitatorja Ajša Kurbos in Luka Forjan, harmonikar Miha Pohar in Ljubiteljsko dramsko društvo Sv. Jurij ob Ščavnici s skečem »Prefrigane slikarke«.

Prostovoljni prispevki, zbrani na prireditvi, bodo namenjeni za potrebe otrok v stiski in za nakup novih folklornih oblačil, saj je med otroki zanimanje za ljudske plese zelo veliko in potrebe po folklornih oblačilih iz leta v leto naraščajo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje