10. Erazmova trgatev

Kosovi vendarle končali trgatev letnika 2013

Prlekija-on.net, četrtek, 23. januar 2014 ob 13:39
10. Erazmova trgatev

10. Erazmova trgatev

Jeseni je bil čas za trgatev. Priznati moramo, da smo tudi letos imeli srečo, saj je toča obšla vse naše vinograde.
Vendar pa ljudje vedno znova radi izzivamo. Tudi vinogradniki, saj zaradi izjemne možnosti, to je pridelati grozdje v vinogradu in v kleti donegovati vina posebnih kakovosti, večkrat izzivamo naravo in trgamo ob posebnih priložnostih. Tudi veliko kasneje od jesenskih trgatev.

Erazem nekaj že ve o različnih kakovostih vin. Zelo dobro pa je vedel, da je bila v sredo, 22. januarja 2014, na Pavlovskem Vrhu trgatev za njegov deseti rojstni dan. Veselil se je tudi vseh trgačev, ki so mu pomagali, med njimi Vinska kraljica Slovenije za leto 2014 Špela Štokelj. To je bila njena prva tovrstna trgatev in hkrati prvi uradni nastop nekaj dni po kronanju.

Pričakovanje ob zadnji trgatvi letnika 2013 je botrovalo k izjemno dobremu vzdušju vseh zbranih. Po jutranji malici smo namreč hitro potrgali 700 trsov sauvignona, ki ga letos zopet nismo pokrili z mrežo.
Tudi mati narava pa ni vedno radodarna. Čas od jesenskih trgatev do včerajšnjega dne je letos naredil svoje. Tudi v vinogradu. Žal bo letošnji izkupiček Erazmovega vina slabši, saj je toplo in vetrovno zimsko vreme zagodlo tudi grozdju.

Ampak, saj ne moremo pričakovati, da bi imeli same suhe jagodne izbore, mar ne?
Smo pa ob tej priložnosti nazdravili s prvim Erazmovim vinom, to je chardonnay 2004, suhi jagodni izbor.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno