Predstavitev knjige Tri srca - Prlekija v Ormožu

Matej Mertik je v prostorih grajske dvorane v Ormoškem gradu predstavil knjigo Tri srca - Prlekija

Marjan Dovečar, četrtek, 23. januar 2014 ob 19:12
Matej Mertik je v Ormožu predstavil knjigo Tri srca - Prlekija

Matej Mertik je v Ormožu predstavil knjigo Tri srca - Prlekija

V sredo, 22. januarja, je v prostorih grajske dvorane v Ormoškem gradu potekala predstavitev knjige Tri srca - Prlekija. V grajski dvorani, katero je zbrano občinstvo napolnilo do zadnjega kotička je avtor Matej Mertik v klepetu z Marijanco Korotaj predstavil knjigo, nato pa so se zbrani preselili v sosednjo dvorano, kjer se je nadaljevalo sproščeno druženje.

Knjiga je delo domačina Mateja Mertika. Tri srca -  Prlekija je Mertikov šesti potopis v katerem avtor poseže na svoja rodna tla in pokrajino opiše na način, v katerem ne boste našli tistega, kar ste želeli, a bo tisto, kar ste želeli, našlo vas med lomljivimi vrsticami besed, v katere so se zapletla srca, lipicanka in trte.

Odlomek iz knjige:
Pokrajina med Dravo in Muro. Nežno žari in se guba kot obraz ostarelega moža ali ženice, ki jima oči sijejo z neko spokojno milino, katero si lahko le želimo doseči, preden zapustimo ta naš planet. Ali ste kdaj videli starega ata ali ženico, ki vas tako prijazno gleda s tistim posebnim in toplim nasmehom, z modrimi očmi in neko skrito modrostjo, s preprostostjo, v kateri odsevata brezmejen mir in toplina? Kako lepi so ti ljudje! Taka, z gubami in griči obsijana, je Prlekija.

O avtorju:
Matej Mertik se je rodil leta 1977 v Mariboru. Obiskoval je Gimnazijo Franca Miklošiča v Ljutomeru in Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru. Bil je član opernega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Maribor in član Mariborske filharmonije. Diplomiral in doktoriral je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.  Leta 2012 je ustanovil Fundacijo Amato za pomoč umetnikom, ki trpijo za anevrizmo, in izdal romaneskni prvenec Kapitan, na Zemlji izginjajo marjetice.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje