Policisti v »filmskem lovu« za 25-letnim Ljutomerčanom

Vozil je s hitrostjo tudi več kot 200 km/h, ustavila ga je šele prometna nesreča, ki jo je povzročil

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. januar 2014 ob 16:058
Policija je 25-letnika prijela komaj proti Račam, kjer je povzročil prometno nesrečo

Policija je 25-letnika prijela komaj proti Račam, kjer je povzročil prometno nesrečo

V ponedeljek, 27. januarja, okoli 9.20, so murskosoboški policisti obvestili mariborske kolege, da jim na njihove znake ni ustavil voznik osebnega avtomobila znamke Chrysler, označen z registrskimi tablicami celjskega območja. Voznik je njihovi patrulji uspel s pospešeno hitrostjo pobegniti.

Murskosoboški policisti so posumili, da je vozilo upravljal 25-letni stari znanec policije, doma iz Ljutomera, za katerim je razpisana tiralica zaradi 6 različnih zadev.

S hitrostjo tudi preko 200 km/h divjal pred policisti
Prvič naj bi ga poskušali ustaviti že na relaciji Ljutomer-Cezanjevci, voznik pa je nato zbežal na območje Štajerske. Okoli 9.30 so opisano vozilo na avtocesti A4, med vožnjo proti Mariboru opazili policisti Policijske uprave za izravnalne ukrepe Maribor in ga skušali ustaviti. Voznik na njihove znake ni reagiral in ni ustavil, temveč je s hitrostjo, ki je presegala tudi 200 km/h nadaljeval z vožnjo po avtocesti do razcepa Dragučova, kjer se je vključil na avtocesto A1 in nadaljeval z vožnjo proti Ljubljani. Policisti so med zasledovanjem ugotovili, da registrski tablici, s katerima je bilo označeno bežeče vozilo, pripadata drugemu vozilu, kar je še bolj podkrepilo sum, da vozilo upravlja oseba, ki jo je potrebno prijeti. V ustavljanje vozila sta se vključila še policista Postaje prometne policije, vendar voznika tudi ona dva nista uspela ustaviti.

Na poti proti Račam povzročil prometno nesrečo
Bežeči voznik je avtocesto zapustil na izvozu za Rače-Fram in nadaljeval zvožnjo proti Račam. Tam je zaradi svoje divje vožnje trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozila 61-letna ženska. slednja se je v trčenju lažje telesno poškodovala. Policista Postaje prometne policije Maribor sta takoj po trčenju uspela voznika prijeti in obvladati, ob prijetju pa sta se oba policista lažje telesno poškodovala.

V nadaljnjem postopku se je izkazalo, da je vozilo dejansko vozil 25-letnik, ki ga iščejo slovenska sodišča. Zaradi tega so ga policisti privedli v zapore Ljubljana. Pred tem so mu zasegli vozilo s katerim je bežal, svoje ravnanje pa bo še enkrat več moral pojasniti sodišču. Policisti ga bodo namreč ovadili za kaznivo dejanje Nevarna vožnja v cestnem prometu, po 3. odstavku 324. člena Kazenskega zakonika. Za to dejanje je predvidena denarna kazen ali kazen od treh mesecev do treh let zapora.

Izdali so mu plačilni nalog, v višini 2.440 evrov
Ker je kršitelj vozil neregistrirano in nezavarovano motorno vozilo, za katerega ne poseduje vozniškega dovoljenja, ker vozilo ni imelo ustrezne zimske opreme, ker so bile v vozilu vgrajene nehomologirane naprave in ker je bilo vozilo označeno z registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu, so mu policisti izdali še plačilni nalog, v višini 2.440 evrov.

Star znanec policije v Ljutomeru
Prijeti je sicer star znanec policije, v Ljutomeru in okolici pa je v preteklosti prevaral že več ljudi. Iskali so ga tudi preko našega foruma, zaradi goljufije pri izposoji različne opreme, ki je nikoli ni vrnil.

pravični ponedeljek, 27. januar 2014 ob 16:34

No, v enem izmed večjih SLO medijev je zapisano, da so ga prvič zaustavljali na relaciji Ljutomer - Cezanjevci. Mislec

Itak pa, da so ga po trčenju uspeli prijeti, ker je na svojem vozilu odtrgal kolo in se ni mogel več peljati dalje. Mislec Hjooj

Vozilo zasegli ali ne. Hihihi

Bilo ga je treba spraviti s ceste, ker itak ni vozno. Jaaa

Najbolj zanimivo pa je, da je uspel priti od Ljutomera do Rač. Šokiran Mislec Hjooj

Po avtocesti so ga lovile različne patrulje. Šokiran Mislec Hjooj

In ga sploh niso ujeli. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hudi

Ampak se je s prometno nesrečo ujel sam. Hihihi

In kaj bi bilo, če bi bil profesionalec in z boljšim vozilom? Mislec

Star komaj 25 let in že star znanec policije, ki ga išče več različnih sodišč po državi. Mislec

Je pa imel pubec srečo, da ni v ZDA. Jaaa

Tam policija prišpara delo sodiščem. To ja

Pri takem podvigu bi ga preluknjali, kot švicarski sir. Hihihi Zloba Hahaha

http://www.24ur.com/foto-star-znanec-policije-bezal-pred-policisti-povzrocil-nesreco-in-se-upiral-vklenitvi.html





gasilec77 ponedeljek, 27. januar 2014 ob 16:44

Zanima me, kot je navedeno na 24ur.com, da so ga lovili prekmurski policisti... Je dejansko že s Prekmurja bija za njim "odprti lov", ali je spet kaki novinar nepismen, in totalno stepen z geografijo? Tiho

oswald ponedeljek, 27. januar 2014 ob 16:55

keri je to bija?

Makaveli ponedeljek, 27. januar 2014 ob 17:07

pa ovi tan

Gasilec88 ponedeljek, 27. januar 2014 ob 17:20

Toti pa redno gleda filme pa špila igrice Haha Hehe

pravični ponedeljek, 27. januar 2014 ob 18:23

Na žalost se ponavlja stara zgodba. Mislec

Ko v Ljubljani slišijo da gre za PU Murska Sobota ali pač za območje z oznako MS, je to za njih vse skupaj Prekmurje. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hudi

Itak jih malo pozna naše kraje in razmere. Mislec Hjooj

Ja, pač smo zelo daaaaaaaleč od LJ. Jaaa Hihihi

Sicer pa je včasih dobro, da kdo kaj ušpiči. Jaaa

Se vsaj Lotmerk pojavi na prvi strani večjega SLO medija. Hihihi Zloba To ja

prlek007 ponedeljek, 27. januar 2014 ob 18:33

V toten primeri jin sploh ne zamerin, ka nas mojo za prekmarce... Kul

MILAN torek, 28. januar 2014 ob 13:01

Tak to je, vsakšega teko cejta pride z Lotmerka kakši fakin keri grota popularen prek svojih podvigof. V storih cejtih so ga policeji anštendik prelüftali,te pa se je malo popravja. Totega pa de tota fakinaža fest drogo koštala.
Po vsoj verjetnosti je dečko brez penez pa de te še na stroške vseh meja brezplačne počitnice.

Kak provijo ka je slaba reklama večkrot dobra reklama. Ka pa če bi stoga neredli turistični produkt. Pa bi turiste vozili po progi kak je bila tota, še policija bi mela dodatni zaslüžek................

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika