Prestopni rok v ekipo Veržeja prinesel nekaj sprememb

Priprave NK Farmtech Veržej na srečo potekajo brez poškodb, prestopni rok pa je prinesel v ekipo Veržeja nekaj sprememb

Prlekija-on.net, petek, 31. januar 2014 ob 11:59
Priprave NK Farmtech Veržej

Priprave NK Farmtech Veržej

Članska ekipa Veržeja končuje tretji teden napornih priprav za nastop v pomladanskem delu 2. SNL. Vreme je bilo na začetku priprav veržejskim nogometašem zelo naklonjeno. Tako je trener Zlatko Gabor lahko v celoti izpolnil svoje načrte.

Vremenske razmere so bile ta teden zaradi zapadlega snega precej slabše, a to ni oviralo udeležbe na treningih, ki se jih udeležuje preko trideset nogometašev. Poleg članske ekipe tako trenira kompletna mladinska ekipa in nekaj najperspektivnejših kadetov. Za trening se koristijo tereni na igrišču v Veržeju ter igrišče z umetno travo. Sobote in nedelje so namenjene celodnevnim aktivnostim, v katere je poleg druženja na skupnih kosilih, vključeno še razgibavanje v bazenih Term Banovci. Fantje se bodo to soboto udeležili tudi tradicionalnega že dvanajstega po vrsti nogometnega plesa, ki ga klub organizira v Termah Banovcih. Na srečo priprave potekajo brez poškodb, za kar je v veliki meri zaslužen fizioterapevt Sebastijan Starovasnik.

Prestopni rok je prinesel v ekipo Veržeja nekaj sprememb. V tujino so odšli Marko Karnet (Avstrija) ter Marko Rožman (Hrvaška) in vratar Kristian Vrbnjak (Avstrija), ki sta igrala kot posojena igralca v NK Dokležovju. Z vodstovm NK Ljutomera je bilo dogovorjeno, da v tretji ligi še naprej igrata Alen Brumen in Tomaž Markovič. Prav tako na dvojno registracijo ostaja v tem klubu Niki Slana. Trener Gabor si je v spomladanskem delu sicer želel, da Rok Kocuvan ostane v matičnem klubu, a ker mu službene obveznosti ne dovoljujejo rednega treniranja, sta se kluba dogovorila o podaljšanju pogodbe o posoji.

Skozi dosedanje treninge si je mesto v Veržeju priboril mlad perspektivni igralec Primož Rola (1994). Primož je v svoji nogometni karieri kot kadet in mladinec igral v NK Jarenini (tedaj v 1. ligi) in jeseni v drugoligašu NK Simer iz Celja. Željo za igranje v veržejski ekipi je po prekinitvi pogodbe z prvoligašem NK Zavrčem izrazil Nino Kouter (1993). Nekdanji igralec soboške Mure bo tako igral v drugoligaški konkurenci. Sodelovanje z NK Mariborom je v Veržej pripeljalo tudi sina nekdanjega slovenskega selektorja in sedanjega trenerja NK Rijeke Matjaža Keka (1991).

V pomladanskem delu sezone, v katerem Veržejci želijo ohraniti visok položaj na lestvici, bo trenerju širši izbor igralcev prišel še kako prav. Povečali se bodo namreč tudi izostanki zaradi prejetih kartonov. Prav tako pa je vprašanje, v kolikšni meri bosta lahko nastopala v Veržeju mladinska reprezentanta Slovenije Luka Zahovič in Damjan Vukliševič, ki sta v jesenskem delu sezone že nastopila na prvoligaških tekmah za NK Maribor.

Nekaj sprememb je tudi v kadetski in mladinski ekipi, ki se bori za vrh 2. lige. V NK Ljutomer je odšel Alias Amor Laissani. Veržejske zelene barve pa bodo v bodoče branili tudi Srečko Sterniša (1996, prej NK Apače), Miha Marinič (1997, prej NK Ljutomer) ter vratar Florijan Raduha (1997, prej NŠ Mura in NK Odranci).

Še seznam prijateljskih tekem članske ekipe:
31.01. NK Farmtech Veržej – NK Slatina (Lendava – umetna trava)
08.02. ND Beltinci - NK Farmtech Veržej
15.02. FC Gratkorn - NK Farmtech Veržej
23.02. NK Rudar Mursko Središče - NK Farmtech Veržej
26.02. NK Nafta - NK Farmtech Veržej
01.03. NK Farmtech Veržej - NK Zavrč
02.03. NK Tromejnik - NK Farmtech Veržej
05.03. NK Lipa - NK Farmtech Veržej
08.03. NK Farmtech Veržej – NK Drava


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport