Poškodoval policijsko vozilo in ugriznil policista

Med policijskim postopkom je občan zbežal v svoje vozilo in se s kraja kljub prepovedi nadaljnje vožnje odpeljal

Prlekija-on.net, petek, 31. januar 2014 ob 13:521
Policija je spet imela delo s pobeglim občanom

Policija je spet imela delo s pobeglim občanom

Policisti so v četrtek, 30. januarja v popoldanskem času, na območju Lendave med opravljanjem cestne kontrole zaustavili osebno vozilo, ki ga je vozil 52-letni občan iz UE Lendava. Ker je voznik kazal znake vinjenosti, je bil zoper njega odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odklonil.

S strani policistov je bil seznanjen s sankcijo odklona. Med policijskim postopkom je občan zbežal v svoje vozilo in se s kraja kljub prepovedi nadaljnje vožnje odpeljal, vsled česar sta se policista takoj zapeljala za njim.

Ko je občan pripeljal do svoje stanovanjske hiše je vzvratno zapeljal proti policijskemu službenemu vozilu v katerega je tudi trčil. Voznik je po trčenju ponovno pobegnil, vendar sta ga policista dohitela in tudi izvedla postopek prijetja. Ob prijetju je med drugim osumljenec tudi ugriznil policista.

Zoper občana sledi kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, obdolžilni predlog zaradi odklona strokovnega pregleda, ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja in zaseg vozila zaradi večkratnih kršitev cestno prometnih predpisov.

pravični petek, 31. januar 2014 ob 15:08

Glede na to, da prihaja iz UE Lendava, domnevam katere etnične skupine, oziroma naselja bi naj bil. Mislec

Ne smem ga imenovati, ker bo Varuh človekovih pravic takoj skakal v zrak. Žalosten Hjooj

Nekoč so miličniki s temi znali urediti in je zato bil mir pred njimi. To ja



Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika