Pri Mali Nedelji spet kraljuje Kralj Matjaž z Alenčico

Pohodniki bodo desetič tekmovali v gradnji snežnih skulptur na Koroškem

Branko Košti, sobota, 1. februar 2014 ob 10:121
Kralj Matjaž pri Mali Nedelji

Kralj Matjaž pri Mali Nedelji

V Črni na Koroškem bo drugi vikend v februarju potekala že 22. kulturna, športna in turistična prireditev Gradovi kralja Matjaža. Osrednji dogodek tridnevne prireditve, katero spremlja vrsta zabavnih in športnih dogodkov, bo, kot že vsa leta doslej, tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov, v soboto, 15. februarja.

V Park Kralja Matjaža na planoto Mitnek v Podpeci, se že deseto leto zapored odpravlja tudi ekipa sekcije Pohodniki, ki deluje pod okriljem TD Mala Nedelja - Radoslavci, ena najuspešnejših ekip teh tekmovanj, saj se zadnja leta s Koroške vrača s številnimi priznanji. Njihove snežne skulpture, v katerih upodabljajo Kralja Matjaža in njegovo Alenčico, so kot zmagovalne proglasili že strokovna komisija tekmovanja, Kralj Matjaž in Alenčica sama, predvsem pa se nad njimi navdušujejo številni obiskovalci, saj so jim že nekajkrat izglasovali prvo mesto.

Pomemben del prireditve na Koroškem je promocija kraja in pokrajine, od koder ekipe prihajajo. Kot promotorji Male Nedelje in Prlekije, se predstavljajo učenci OŠ Mala Nedelja pod mentorstvom učiteljice Danice Potrč, ki kot Micika in Franček, na šaljiv način predstavljajo kraj in Prlekijo, njene ljudi in posebnosti. Njihove predstavitve so bile prav tako že večkrat nagrajene kot najboljše med sodelujočimi ekipami.

Malonedeljski Pohodniki vabijo, da se jim v soboto, 15. februarja, na njihovem jubilejnem desetem tekmovanju na Koroškem, pridruži čim več Prlekov, jih vzpodbuja pri delu in glasuje za njih, hkrati pa si ogleda čudovite skulpture iz snega, katere bodo ustvarjali tekmovalci iz drugih krajev Slovenije in tudi iz zamejstva.

Ob ugodnih snežnih razmerah Pohodniki pred odhodom na Koroško skulpturo, katero bodo izdelali na tekmovanju, predstavijo v domačem kraju. Tako si lahko tudi v teh dneh v središču Male Nedelje ogledate mogočnega Kralja Matjaža in Alenčico, ki so ju postavili v petek, 31. januarja.

Karas Branko sobota, 1. februar 2014 ob 19:12

PROVI UMETNIKI Ploskač To ja Ljubezen Slovenija

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Zanimivosti