V metu torbice najboljši PGD Apače, v vezanju vozla pa PGD Sp. Ščavnica

V prostorih PGD Orehovci se je odvijal dvanajsti krog gasilskega pokalnega tekmovanja, ki šteje tudi za »Ligo in rekreacijo 2013/14« Gasilske zveze Gornja Radgona

Marjan Slavič, nedelja, 2. februar 2014 ob 10:171
Met torbice v tarčo

Met torbice v tarčo

Minulo soboto, 1. februarja, se je v prostorih PGD Orehovci odvijal dvanajsti tekmovalni krog gasilskega pokalnega tekmovanja, ki šteje tudi za »Ligo in rekreacijo 2013/14« Gasilske zveze Gornja Radgona.

Tekmovanja se odvijajo v različnih disciplinah in na različnih lokacijah po gasilskih društvih Gasilske zveze Gornja Radgona. Celotna liga traja od septembra 2013 do meseca marca 2014. Šestnajst ekip prostovoljnih gasilskih društev, ki prihajajo iz omenjene gasilske zveze tekmujejo v različnih disciplinah; petkrat v hitrostnem spajanju sesalnega voda, petkrat v vezanju vozlov in metanju torbice z vrvjo v tarčo, tekmovanje v športnem ribolovu, metanja pikada ter kartanja »šnops kart«.

Tokratnega tekmovanja v metu torbice z vrvico v tarčo ter vezanju gasilskega vozla (dvojni vozel) se je udeležilo dvanajst ekip od skupno šestnajstih. Vse navzoče so pozdravili predsednik GZ Gornja Radgona Peter Cvetkovič, predsednica PGD Orehovci Jožica Poberžnik ter predsednik športne komisije GZ Gornja Radgona Branko Križan. Prav vsi so bili enotnega mnenja, da so takšna tekmovanja priložnost za druženje med gasilci. Ne gre za tekmovalnost, smisel vseh teh iger je prav gotovo v tem, da se ohranjajo dobri, prijateljski medsosedski in meddruštvenimi odnosi. S tem pa pridobiti mladi kader v vrste gasilcev ter zagotoviti nadaljnjo nemoteno delo v gasilskih društvih.

V vezanju gasilskega vozla se je najbolje odrezala ekipa iz PGD Sp. Ščavnica, sledila je ekipa iz PGD Mele, PGD Gornja Radgona ter PGD Lutverci. V metanju torbice z vrvico v tarčo pa so prvo mesto slavili v PGD Apače, drugo PGD Lutverci, tretje PGD Lešane ter četrto PGD Orehovci. Takšno tekmovanje v tej disciplini se bo letos odvijalo še 14. februarja v PGD Žepovci, 15. marca PGD Stavešinci ter 22. marca PGD Črešnjevci. Skupno število točk v tej discipline se bo na koncu preneslo k skupnemu seštevku vseh osvojenih točk v vseh disciplinah.

Trenutni rezultat iz 11. kola Liga in rekreacija 2013/14 GZ Gornja Radgona:
  1. PGD Gornja Radgona 166 točk
  2. PGD Podgorje 161 točk
  3. PGD Lutverci 133 točk
  4. PGD Zbigovci 124 točk
  5. PGD Apače 120 točk
  6. PGD Orehovci 114 točk
  7. PGD Lešane 111 točk
  8. PGD Črešnjevci 98 točk
  9. PGD Stavešinci 93 točk
  10. PGD Sp. Ivanjci 80 točk
  11. PGD Sp. Ščavnica 74 točk
  12. PGD Mele 65 točk
  13. PGD Žepovci 63 točk
  14. PGD Žiberci 56 točk
  15. PGD Negova 47 točk
  16. PGD Ivanjševci 27 točk

pravični nedelja, 2. februar 2014 ob 22:55

Kaj pa, "odklopili akumulator", nič ? Hihihi Zloba Hahaha




Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno