Altafin Stročja vas po velikem preobratu osvojili zimsko ligo

V finalni tekmi osme sezone zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer za člane je ekipa Altafin Stročja vas premagala ekipo Avtoservis Skuhala

Prlekija-on.net, nedelja, 2. februar 2014 ob 18:39
Altafin Stročja vas

Altafin Stročja vas

V soboto, 1. februarja, je v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, potekal finalni del osme sezone zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer za člane, kjer se je pomerilo šest najboljših ekip rednega dela.

V tekmi za tretje mesto je slavila ekipa KMN Meteorplast, ki je premagala ekipo Šport Plus, ligo pa je osvojila ekipa Altafin Stročja vas, ki je v finalu premagala ekipo Avtoservis Skuhala. Altafin so zaostajali že s 3:0, 5:1 in dobri dve minuti pred koncem še s 6:3, a so po velikem preobratu ter izvajanju kazenskih strelov, osvojili ligo.

V finalni tekmi si je ekipa Avtoservis Skuhala hitro priigrala prednost 3:0, nasprotnikom pa je uspelo še pred koncem prvega polčasa znižati na 3:1. Altafin je v drugi del krenil napadalno, a so iz protinapadov spet hitro dobili dva gola. Semafor je tako kazal še občutnejšo prednost za Avtoservis Skuhala - 5:1, a se je Altafinu spet uspelo približati na dva gola zaostanka. Pri 5:3 so tako napadali za gol priključka, a so dobili gol v prazno mrežo, saj so praktično ves drugi del igrali z vratarjem v polju. Vmes so zastreljali tudi najstrožjo kazen.

Do konca sta še ostali dobri dve minuti in pri rezultatu 6:3 za Avtoservis Skuhala. Altafinu je uspelo znižati na 6:4, peti gol pa so si Avtoservis Skuhala zabili kar sami, ko so nerodno izvajali žogo iz avta neposredno vratarju, ki pa je žogo zgrešil, le-ta pa je pristala v golu. Po pravilih gol sicer ne bi veljal, če se pri izvajanju avta noben igralec v polju žoge ne bi dotaknil. A žoga je oplazila vratarja, zato je gol upravičeno veljal.

Do konca je ostalo še 50 sekund in Altafin je vse moči usmeril v napad. Pol minute pred koncem jim je tudi uspelo doseči gol za 6:6 ter izsiliti izvajanje najstrožjih kazni. Za piko na i preobratu, so tako po kazenskih strelih postali zmagovalci zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer za člane 2013/2014.

V spodnjem videu si lahko ogledate tudi vse gole finalne tekme, razen avtogola.

Najboljši strelec lige je bil Rok Buzeti (KMN Meteorplast) z 11 zadetki, zmagovalna ekipa Fairplay pa je bila ekipa Društvo aktivne mladine Veržej. Pokale je podelil podpredsednik Športne zveze Ljutomer, Janko Špindler, vse pa je nagovoril tudi sekretar Športne zveze Ljutomer, Branko Žnidarič.

FINALNI DEL ZIMSKE LIGE

¼ finala:
ŠD CVEN MRD : ALTAFIN STROČJA VAS *3:4 (2:2, 0:0)
Šterman, Smodiš Ž.; Jelen 2x
* po kazenskih strelih

ŠPORT PLUS : FORCE 3:2 (0:1)
Nemec 2x, Semenič; Kupčič S. 2x

½ finale:
KMN METEORPLAST : ALTAFIN STROČJA VAS 2:3 (1:2)
Goričan, Buzeti; Marot, Plahuta, Vojsk

AVTOSERVIS SKUHALA : ŠPORT PLUS 4:2 (1:0)
Rožman 2x, Skuhala, Trstenjak; Babič, Novak

Za 3. mesto:
KMN METEORPLAST : ŠPORT PLUS 7:1 (5:0)
Šnajder 3x, Buzeti 2x, Goričan, Panič; Babič

FINALE:
ALTAFIN STROČJA VAS : AVTOSERVIS SKUHALA *9:8 (6:6, 1:3)
Plahuta 4x, Marot, Vojsk; Budja 2x, Rožman, Skuhala, Markovič, Ropoša

KONČNI VRSTNI RED:
  1. ALTAFIN STROČJA VAS
  2. AVTOSERVIS SKUHALA
  3. KMN METEORPLAST
  4. ŠPORT PLUS
  5. ŠD CVEN MRD
    FORCE
NAJ STRELEC LIGE:
Rok Buzeti KMN Meteorplast (11)

ZMAGOVALNA EKIPA FAIRPLAY:
Društvo aktivne mladine Veržej 0 kazenskih točk



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport