Sara Novak in Aleš Pokrivač na poti na mladinsko EP

Aleš bo tekmoval v katah v kategoriji kadetov, Sara pa bo nastopila v borbah mladink do 53kg

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. februar 2014 ob 23:45
Sara in Aleš po zmagi na mednarodnem turnirju 2.2.2014 v Velenju, foto: J. Korošec

Sara in Aleš po zmagi na mednarodnem turnirju 2.2.2014 v Velenju, foto: J. Korošec

Od 7. do 9. februarja 2014 bo v Lizboni, prestolnici Portugalske, mladinsko evropsko prvenstvo v karateju Evropske karate zveze (EKF). V državno mladinsko reprezentanco za nastop na tem prvenstvu sta se ponovno uvrstila dva člana Ljutomerskega TVD Partizana: Sara Novak in Aleš Pokrivač.

Aleš bo tekmoval v katah v kategoriji kadetov (tekmovalci mlajši od 16 let), Sara pa bo nastopila v borbah mladink do 53kg (tekmovalke mlajše od 18 let).

Na pot na Portugalsko odpotujeta v sredo. Sta v dobri formi in dobro pripravljena, bogatejša za izkušnjo nastopa na lanskem mladinskem svetovnem prvenstvu novembra v Španiji ter z željo opraviti najboljši možen nastop in s tem doseči vidno uvrstitev.

Drugič v zgodovini Karate sekcije TVD Partizan Ljutomer bosta na svetovnem ali evropskem prvenstvu sodelovala istočasno dva njihova člana. Kljub maloštevilnemu članstvu je to presenetljiv podatek in očiten dokaz o kvalitetnem delu, ki ga že 30 let opravlja trener in vodja kluba Ricardo Žibrat.

Naj spomnimo, da je visoko merilo za uspešen nastop na evropskem prvenstvu za vse člane kluba (in tudi širše), februarja 2013 v Turčiji, z bronasto kolajno postavila Tanja Vrbnjak. Razen omenjene trojice (Sara, Tanja, Aleš) so se v preteklosti iz kluba v selekcijo za nastope na EP ali SP že uspeli uvrstiti: Brigita Brezovac (leta 1998), Samo Prelog (med leti 2003 do 2005) in Aleš Preglej (med leti 2005 do 2007). Edino vidno uvrstitev pred medaljo Tanje Vrbnjak 2013, je leta 2007 dosegel Aleš Preglej s 7. mestom na mladinskem evropskem prvenstvu v Izmirju v Turčiji.

Evropsko mladinsko prvenstvo Evropske karate zveze (European Karate Federation) je velik in množičen dogodek, ki se odvija vsako leto. Pravico nastopa v vsaki kategoriji ima samo en tekmovalec iz vsake države. Na prvenstvu leta 2013 v Turčiji je sodelovalo 826 tekmovalcev iz 44 držav. Podobno ali še večjo udeležbo lahko pričakujemo tudi letos na Portugalskem. Slovenska selekcija je v Turčiji leta 2013 dosegla dve tretji mesti. Kako uspešna pa bo letos bomo videli v nedeljo zvečer ...

Urnik nastopov:
Aleš Pokrivač: petek 7.2.2014 ob 10:00,
Sara Novak: sobota 8.2.2014 ob 14:30


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport