Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča osvojili prvo mesto in potovanje v Strasbourg

Predstavili so tudi kampanjo, s katero želijo spodbujati mlade naj se udeležijo volitev

Prlekija-on.net, torek, 4. februar 2014 ob 13:16
Simulacija Evropskega parlamenta

Simulacija Evropskega parlamenta

V torek, 28. januarja, je v Kulturnem domu Ljutomer potekala simulacija Evropskega parlamenta na regijski ravni. Simulacije so se udeležile 4 gimnazije, in sicer Gimnazija Murska Sobota, gimnazija Ormož, Dvojezična srednja šola Lendava in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer.

Iz vsake šole je sodelovalo 24 dijakov. Na skupnem zasedanju so dijaki vseh gimnazij razpravljali o stopnji politične aktivnosti mladih, vzrokih za nizko volilno udeležbo in rešitvah, s katerimi bi se politična aktivnost mladih lahko povečala. Tako je nastalo stališče o aktivnem političnem udejstvovanju mladih in udeležbi mladih na volitvah s priporočili za prihodnost.

Po začetnem pozdravu so dijaki izglasovali predsednika in podpredsednike zasedanja, nato pa so se lotili dela. Iz vsake gimnazije so nastopili 3 govorci, ki so zastopali stališča svoje skupine nato pa so predstavili njihovo kampanjo, s katero želijo spodbujati mlade naj se udeležijo volitev.

Po kratkem premoru so se vrnili na svoja mesta in podali svoje predloge, kako bi lahko dokument še dodatno izboljšali. Po kar enournem zasedanju so dosegli kompromis, ter dokument dokončno podpisali. Sledil je napet trenutek saj je bil čas za razglasitev. Četrto mesto so si prisvoji dijaki gimnazije Lendava, tretje mesto dijaki gimnazije Ormož, drugo pa dijaki Gimnazije Murska Sobota. Prvo mesto in veliko nagrado - potovanje v Strasbourg - pa so zasluženo dobili dijaki Gimnazije Franca Miklošiča.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje