Trčila avtomobil in avtobus, ki je prevažal šolske otroke

Voznik avtobusa je po lokalni cesti vozil z neprilagojeno hitrostjo glede na poledenelo vozišče, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,13 mg/l alkohola

Prlekija-on.net, sreda, 5. februar 2014 ob 09:59
Voznik avtobusa je po lokalni cesti vozil z neprilagojeno hitrostjo glede na poledenelo vozišče (fotografija je simbolična)

Voznik avtobusa je po lokalni cesti vozil z neprilagojeno hitrostjo glede na poledenelo vozišče (fotografija je simbolična)

V sredo, 5. februarja, okoli 7.45, se je na lokalni cesti v Zgornjem Gasteraju, naselju v Slovenskih goricah pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena avtobus, ki je v šolo peljal otroke in osebni avtomobil.

Voznik avtobusa je po lokalni cesti vozil z neprilagojeno hitrostjo glede na poledenelo vozišče. Ob srečevanju z nasproti vozečo voznico osebnega avtomobila je pričel zavirati, zaradi poledenelega vozišča pa ga je zaneslo in je čelno trčil v opisan osebni avtomobil.

V avtobusu je bilo v času nesreče 8 učencev OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol. Nihče od njih ni bil poškodovan, prav tako ne voznik avtobusa, voznica pa se bo še odločila ali bo po ogledu sama poiskala zdravniško pomoč. Otroke so takoj po nesreči prepeljali v šolo in so že prisotni pri pouku.

Policisti so obema voznikoma odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel voznik avtobusa v organizmu 0,13 mg/l alkohola. Policisti ga bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

Policisti bodo zaradi poledenelega vozišča na kraju prometne nesreče, podali tudi pisni predlog za začetek postopka o prekršku pri pristojnem prekrškovnem organu, zoper izvajalca rednega vzdrževanja ceste. Očitali mu bodo kršitev iz 5. člena Zakona o cestah.

Pred enim tednom je avtobus, ki je prevažal otroke zdrsnil s ceste na Goričkem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika