Čebelarji v šolskih klopeh

Predavanja se je udeležilo 18 čebelarjev od tega 12 članov Čebelarskega društva Ljutomer

Janče Gartner, sreda, 5. februar 2014 ob 18:07
V kratkih zimskih dnevih čebelarji nimajo prav veliko dela v svojih čebelnjakih, zato se tudi izven čebelnjakov pripravljajo za novo sezono čebelarjenja. V dobro pripravo pa sodi tudi izobraževanje in zato je Čebelarsko društvo Ljutomer organiziralo v Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer predavanje z naslovom: Smernice dobrih higienskih navad pri čebelarjenju. Predavanje s kratkima filmoma je vodil Tomaž Samec iz Čebelarske zveze Slovenije. Udeležilo se je 18 čebelarjev od tega 12 članov Čebelarskega društva Ljutomer.

Ni potrebno posebej poudarjati, kako pomembna je pri pridobivanju in hrambi medu higiena, tako osebna kot delovnega okolja in hrambe medu in izdelkov iz medu. Seveda pa je pri tem važno tudi, da se zagotovijo minimalni pogoji, ki pa so v primeru, da želimo dobiti znamko Slovenski med še veliko strožji, kot so sicer.

Na koncu predavanja pa so na testu morali prisotni čebelarji pokazati, kaj vedo in znajo o tej temi. Prav preverjanje usposobljenosti čebelarjev je tudi ena glavnih nalog Čebelarske zveze. Prisotni so bili tako stari »mački« v tej dejavnosti, kot tudi mladi, saj se vsi zavedajo pomembnosti pravilnega dela, ki zagotavlja kupcem medu in medenih proizvodov zares kvalitetne in zdrave proizvode.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje