Biserni jubilej zakoncev Tancoš iz Terbegovcev

60 biserov za zakonca Tancoš

Jože Žerdin, petek, 7. februar 2014 ob 08:32
Pred 60 leti sta v skupen zakon stopila zakonca Ana in Danijel Tancoš iz Terbegovcev pri Svetem Juriju ob Ščavnici. V teh dneh sta praznovala 60 let poroke in že tretjič obnovila zakonsko zvestobo, ki je bila v poročni dvorani Edvarda Kocbeka pri Svetem Juriju ob Ščavnici, pred matičarko Bernardo Gašparič in županom občine Sveti Jurij ob Ščavnico Antonom Slana.

V zakonu jima ni bilo vedno postlano z rožicami, v zakonu pa se jima je rodilo sedem otrok. Na domačiji žene Ane sta si ustvarila topel dom. Žena Ana je celo življenje skrbela za dom in družino ter vzgojo otrok, mož Danijel pa je bil zaposlen v različnih krajih po Sloveniji, nekaj časa je delal tudi v sosednji državi Avstriji.

Sedaj na jesen življenja se je njun rod povečal za trinajst vnukov in deset pravnukov. Župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Anton Slana je slavljencema čestital za to visoko obletnico poroke in jima izročil spominsko darilo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno