Prešernov pohod na Jeruzalem

Planinsko društvo Ljutomer tovrstni Prešernov pohod pripravlja za pohodnike in ljubitelje narave že vrsto let

Jože Žerdin, sobota, 8. februar 2014 ob 23:27
Pohod na Jeruzalem

Pohod na Jeruzalem

Planinsko društvo Ljutomer, ki ga vodi njen predsednik Ivan Kraljič je v soboto, 8. februarja, prav na slovenski kulturni praznik pripravilo zimski Prešernov pohod na Jeruzalem. Planinsko društvo Ljutomer tovrstni Prešernov pohod pripravlja za pohodnike in ljubitelje narave že vrsto let.

Pohodniki so se najprej zbrali na Glavnem trgu v Ljutomeru, kjer sta jih nagovorila predsednik Planinskega društva in županja občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki sta jim zaželela srečno in varno planinsko pot. Na pohod so prišli pohodniki iz severovzhodnega dela Slovenije iz Maribora, Celja, iz Pomurja in sosednje Hrvaške. Dolžina pohoda je bila dolga okoli 17 kilometrov, pri čemer so pohodniki ob malo slabšem vremenu pohod prehodili v dobrih 40 minutah zmerne hoje. Pohodniki so se za letošnji pohod oblekli primerno času in vremenu.

Pohod so začeli iz ljutomerskega Glavnega trga, ga nadaljevali pri OŠ Ljutomer, proti Kamenščaku, Radomerju, mimo rojstne hiše Frana Miklošiča, na Cerovec, mimo rojstne hiše Stanka Vraza, proti zidanici Malek, kjer so se za nekaj časa ustavili na okrepčilu in prigrizku. Pot so potem nadaljevali med slikovitimi vinogradi do Jeruzalema, kjer so si ogledali tamkajšnjo cerkev in ostale znamenitosti. Od tam jih je potem pot vodila proti Gresovščaku, mimo ribnikov v Podgradju in nazaj v Ljutomer, kjer so sklenili letošnji zelo uspeli Prešernov pohod.

Morda še to, da društvo avgusta letos načrtuje pohod na Triglav, pa tudi ostale planinske ture bodo skozi leto privlačne in zanimive.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport