Sara Novak in Aleš Pokrivač končala tekmovanje na Portugalskem

Opravila sta solidne nastope in zagotovo to ni bil njun zadnji nastop na velikih tekmovanjih

Prlekija-on.net, nedelja, 9. februar 2014 ob 10:15
Sara in Aleš po zmagi na mednarodnem turnirju 2.2.2014 v Velenju, foto: J. Korošec

Sara in Aleš po zmagi na mednarodnem turnirju 2.2.2014 v Velenju, foto: J. Korošec

Člana Ljutomerske Karate sekcija pri TVD Partizan Sara Novak in Aleš Pokrivač sta za mladinsko reprezentanco Slovenije nastopala na mladinskem evropskem prvenstvu na Portugalskem. Na prvenstvu v Lizboni, ki traja tri dni, nastopa 841 tekmovalcev iz 46 držav.

Aleš Pokrivač je tekmoval v kategoriji kadeti - kate, prvi dan, 7. februarja. V prvem krogu se je srečal z madžarskim tekmovalcem in ga premagal s 3:2, nato pa je v drugem krogu izgubil s favoriziranim Italijanom Panagio z rezultatom 1:4. Ker je Italijan v naslednjem kolu presenetljivo izgubil s Turkom, ki se je pozneje uvrstil v finale, se je s tem končal tudi Alešev nastop na tem evropskem prvenstvu.

Drugi dan tekmovanja, 8. februarja, je Sara Novak izgubila borbo prvega kroga s Škotinjo Pendreich z rezulatom 0:2. Poraz Škotinje proti naslednji tekmovalki, je v nadaljevanju pomenil tudi konec tekmovanja za Saro.

Tekmovanje za oba je tako končano. Opravila sta solidne nastope in zagotovo to ni bil njun zadnji nastop na velikih tekmovanjih.

Člani slovenske selekcije so sicer dosegli nekaj odličnih rezultatov, še kakšnega lahko pričakujemo tudi zadnji dan tekmovanja, v nedeljo.

Tako je v petek zgodovinski uspeh za slovenski karate, s sploh prvo medaljo v katah v ženski konkurenci na EP, s tretjim mestom dosegla članica KK Kovinar Maribor Maša Simunič. Junakinja sobotnega dne pa je bila srebrna v borbah mladink - 59kg Kati Florjančič (ŠD Gorica).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport