Prešernovo v Občini Rogašovci

Ob slovenskem kulturnem prazniku nedeljska proslava

Filip Matko, ponedeljek, 10. februar 2014 ob 10:05
Scenski nastop »Povodni mož«

Scenski nastop »Povodni mož«

V čast slovenskega kulturnega praznika – 8. februar – so občinsko proslavo pripravili v nedeljo, 9. februarja popoldne, v Občini Rogašovci na Goričkem v Prekmurju in sicer v tamkajšnji občinski kulturni dvorani.

Zborček učenk in učencev Osnovne šole Sveti Jurij je zapel Zdravljico, govor v čast praznika pa je prebrala slavistka omenjene šole Liljana Hajdinjak Zelko, ki je »zaslužna« za odlični scenarij te kulturne prireditve. S pesmijo in scenskim nastopom so nadaljevali članice in člani šolskega zborčka, nato pa so nastopili posamezniki kot solisti za klavirjem, z violino, s harmoniko, s kitaro ter kot recitatorji Prešernovih pesmi: Noah Kuzmič, Žiga Mekiš Recek, Janja Hajdinjak, Tilen Pavlič, Sandi Benko, Ina Zagorc, Monika Skledar, Lea Gider in Aljaž Čolig.

Množično udeležbo na prireditvi je pozdravil župan Edvard Mihalič, ki je pokomentiral: »…Ob nekaterih kulturnih prireditvah se mi zdi dvorana prevelika, ob nekaterih pa premajhna. Vesel sem, da je danes slednje, kajti kultura nas je vedno in nas bo tudi v bodoče ohranila kot narod…« Po govoru je župan podelil občinsko kulturno priznanje mlademu geografu in zgodovinarju Robertu Ficku za knjigo (v Občini Rogašovci pa so uspešno izpeljali tudi istoimenski projekt) »Od Ledavskega jezera do Sotinskega brega«.

V drugem delu nedeljske kulturne prireditve pa je nastopil igralec Matjaž Javšnik, ki je v humornem stilu opomnil na »jugonostalgijo«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje