Zlata poroka zakoncev Filipič iz Radoslavcev

Ob zlati poroki sta si v cerkvi izmenjala zlata prstana

Jože Žerdin, sobota, 15. februar 2014 ob 12:36
Cecilija in Franc Filipič iz Radoslavcev

Cecilija in Franc Filipič iz Radoslavcev

Pred 50. leti sta se poročila Franc in Cecilija Filipič iz Radoslavcev pri Mali Nedelji. Po 50. letih skupnega zakona sta spet obnovila zakonsko zvestobo v domači župnijski cerkvi Mala Nedelja. Zahvalno sveto mašo je v soboto, 1. februarja, v župnijski cerkvi daroval domači župnik Tomislav Roškarič. Ob zlati poroki sta si v cerkvi izmenjala zlata prstana.

Franc, rojen leta 1943 v Lukavcih je celo življenje delal doma na kmetiji, redil je živino, skupaj z ženo sta tudi vrtnarila in vzgajala sadike in tudi pridelovala zelenjavo in povrtnine. Franc je član PGD Radoslavci, sedaj je gasilki veteran. Kljub obilici dela na kmetiji je bil Franc celo življenje muzikant, saj je igral harmoniko pri znanem ansamblu Zvonček. Takrat so igrali na gostijah, veselicah in raznih drugih dogodkih po Prlekiji in Prekmurju.

Žena Cecilija, rojena leta 1940 v Radoslavcih, je doma skrbela za dom in družino ter vzgojo otrok. Skupaj z možem Francem sta delala na kmetiji, ki sta jo popeljala do evropsko primerne kmetije. Kmetovanje in vrtnarjenje sedaj nadaljuje hčerka Darja z družino.

V zakonu so se jima rodile tri hčerke, na jesen življenja sta ponosna na sedem vnukov in šest pravnukov. Sta člana društva upokojencev Ljutomer. Na jesen življenja sta še kar dobrega zdravja in še veliko pomagata domačim pri raznih opravilih.

Praznovanje je bilo v družinskem krogu, igral jima je ansambel Vinski bratje, zaplesala pa sta tudi poročni valček.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno