Na poti k strategiji za mlade, tik pred izvedbo pomursko-podravske različice DIALOGA II

Mladinski center Prlekije-PC NVO skupaj z Mladinskim svetom Ljutomer vabita na Dialog mladih, Občina Ljutomer in Mladinski svet Ljutomer pa zaključujeta z analizo stanja na področju mladine

Boštjan Žerdin, ponedeljek, 17. februar 2014 ob 13:07
Seja odbora Mladinskega sveta

Seja odbora Mladinskega sveta

V sredo, 12.2.2014, je na Občini Ljutomer potekala seja odbora, ki ga je na predlog lokalnega MS imenovala županja mag. Olga Karba in ga sestavljajo: Janez Vencelj, podžupan (Stara cesta), Nina Stegmüller, študentka-predstavnica MSL (Spodnji Kamenščak), Tomislav Zrinski, direktor občinske uprave (Ljutomer), Nina Sunčič, študentka-predstavnica MSL (Krištanci) in Karmen Lah, občinska javna uslužbenka zadolžena za mladino (Cven).

Odbor je bil imenovan, da iz odgovorov na spletno anketo o mladih v lokalni skupnosti pridobi in uredi rezultate ter oblikuje kvalitetne interpretacije pridobljenih informacij, ki bodo pogoj za izdelavo osnutka dolgoročne Strategije za razvoj mladinskih struktur 2014-2020 v Občini Ljutomer. Sestanka se je udeležil tudi predstavnik Mladinskega centra Prlekije-PC NVO, Boštjan Žerdin, ki je potek seje tudi fotografiral in pripravil medijski odmev.

V okviru poteka dnevnega reda se je tako predstavilo delo in naloge odbora, prisotni so pregledali konkretno izpolnjene ankete-odgovore, ter se seznanili z nadaljnjo pripravo in obdelavo podatkov. Naslednja seja bo potekala že v marcu kjer bo izdelana ustrezna analiza stanja na podlagi pridobljenih podatkov. Pod točko razno je podpredsednica komisije Nina Stegmüller predstavila tudi potek priprav na izvedbo Dialoga mladih II, ki bo potekal 22. in 23. marca 2014 v Turistični kmetiji Puklavec v Zasavcih, za mlade iz območja regije Pomurje in obmejnega območja podravske regije.

Projekt na nacionalnem nivoju poteka v organizaciji MSS in Mreže MaMa, v posameznih regijah pa pri izvedbi aktivno sodelujejo regionalni koordinatorji, v tokratni izvedbi sta to MSL in MCP-PC NVO katerih delo usklajuje regijska koordinatorka Nina Stegmüller.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje