Imate spletno trgovino, ki škripa?

Prlekija-on.net, sreda, 19. februar 2014 ob 09:27
Izdelava dobre spletne trgovine je več kot le oblikovanje in programiranje

Izdelava dobre spletne trgovine je več kot le oblikovanje in programiranje

Verjetno ste eni izmed mnogih, ki jim po začetnem navdušenju izdelave spletnih strani pojeme sapa. Izdelava spletne trgovine ni enkraten proces. Šele ko spletna trgovina zaživi, se začne pravo delo - optimizacija spletne trgovine. Cilj optimizacije je povečati uspešnost vaše spletne trgovine (povečano število nakupov, višji odstotek konverzije, zadovoljnih odjemalcev, daljši čas zadrževanja na spletni strani, ipd). Na srečo nam spletna tehnologija nudi metode za takojšnje merjenje in analizo učinkov.

Optimizacija spletne trgovine najpogosteje zajema:
  • Analiza nakupov in navad obiskovalcev.
  • Analizo uporabniške izkušnje
  • A/B metode optimiziranja spletnih strani spletne trgovine
  • Optimizacija pozicije spletne trgovine v iskalnikih.
  • Oglaševanje spletne trgovine.

Analiza nakupov in navad obiskovalcev spletne trgovine

Analiza nakupnih navad v spletni trgoviniS pomočjo analitičnih orodij (npr. Google Analytics) in vizualizacijo tokov obiskovalcev spletnega mesta, se odkrijejo kritične točke spletne trgovine in najbolj gledane vsebine.

Optimizacija se osredotoča na izboljšanje stopnje obiskov ene strani (ang. bounce rate) ter izboljšanje konverzije zadanih ciljev (več povpraševanja, več nakupov, več prijav na obvestila, ipd).

A/B metode optimiziranja spletnih strani spletne trgovine

AB analiza optimizacije spletnih strani pri izdelavi spletne trgovineTestiranje različnih variant posamezne spletne vsebine oz. A/B analiza nam omogoči, da statistično merimo katera varianta določene spletne strani je uspešnejša. Testiranje, testiranje, testiranje!

Skozi leta izkušenj smo namreč ugotovili, da pogosto naredimo napako, če samoumevno določamo, katera varianta postaviteve spletne strani bo uspešnejša. Izdelovalci spletnih trgovin in lastniki spletnih trgovin so pogosto preveč vpeti v svoje vsakdanje navade in znanja. Včasih že drobne spremembe (npr. sprememba naslova, zamenjava slike ipd) prinašajo znatne razlike v uspešnosti določene podstrani.

Optimizacija pozicije spletne trgovine v iskalnikih

Statistika razkriva, da več kot 90% spletnih obiskovalcev uporablja iskalnike (Google, Bing, Najdi.si, ..). Postavitev spletne trgovine, pa naj bo še tako kakovostna z vsebinami in privlačna, ni dovolj za uspeh!

Optimizacija spletne trgovine za iskalnikePoskušajte si to predstavljati kot npr. trgovino s super ponudbo, ki pa stoji nekje daleč in premalo ljudi ve, da sploh obstaja. Enako je v svetu Interneta. Spletnih trgovin je ogromno, iskalniki imajo ogromno bazo podatkov in med zadetki iskalnika je potrebno, da je vaša spletna trgovina čim višje med zadetki.

Optimizacija spletnih strani za iskalnike je t.i. SEO optimizacija. Je kontinuiran proces stalnih izboljšav, ki je precej več kot urejeanje META oznak in naslovov vsebin. 

Oblikovanje.com je podjetje, ki se resnično ukvarja z optimizacijo spletnih strani in izboljšuje vaš uspeh! Pomemno pri tem pa je povdariti, da to storitev brezplačno in že v osnovi dobijo vse stranke z izdelavo spletnih strani.

Oglaševanje spletne trgovine

Število spletnih trgovin je vsakodnevno narašča. Samo pasivno čakanje, da bo nekdo našel vaše spletne strani je nesmiselno in brezupno.  Postanite aktivni!  Ne pustite, da vas prehiti konkurenca. Odločite se za kakovostno pozicioniranje vaših spletnih strani na spletu.

AdWords zakup ključnih besed v iskalnikihTu smo vam v pomoč, saj kreiramo celostne promocijske strategije za splet. Izdelamo strategijo, oblikujemo oglase, pripravimo marketinško akcijo oglasov na posamezne medije ter kar je zelo pomembno, koordiniramo vsa akcije.

Smo oglaševalska agencija, ki sodeluje z vsemi najpomebnejšimi spletnimi akterji doma in v tujini. Akcije pripravljamo tako za svoje stranke, kot tudi za zunajne naročnike. Smo uradno kvalificirani in priznani za izvajanje oglaševanja na iskalniku Google.

Izdelava dobre spletne trgovine je več kot le oblikovanje in programiranje. Pokličite nas, obiščite nas in z veseljem bomo našli najboljšo rešitev za vas.
 


Oblikovanje.com d.o.o.
Slovenska 25
9000 Murska Sobota
 
Tel:  +386 (0)2 52 21 421 / 041 291 293

Oglasno sporočilo


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.


Več v Gospodarstvo