Zdravko Mauko trikrat državni prvak

Zmagal je v teku na 60 metrov, v teku na 60 metrov z ovirami in v skoku v daljino

Prlekija-on.net, nedelja, 23. februar 2014 ob 09:38
Zdravko Mauko-Magi

Zdravko Mauko-Magi

V atletski dvorani Kladivarja v Celju je potekalo Odprto državno prvenstvo v atletiki za veterane. Nastopilo je več kot 150 atletov iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Slovenije. Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je postal trikrat državni prvak: v teku na 60 metrov, v teku na 60 metrov z ovirami in v skoku v daljino.

Drugi atlet veteran iz dežele ob Muri, Štefan Potočnik član Športnega društva Bodonci je osvojil drugo mesto v kategoriji v teku na 60 metrov in v suvanju krogle. Vsak atlet je lahko nastopil samo v treh disciplinah. Tekmovanje je potekalo še v skoku v višino, troskoku in skoku s palico. Najstarejša tekmovalca sta bila v teku na 60 m in v skoku v daljino: Mira Puhar iz Kopra 76 let in Miro Rant iz Kranja, 83 let.

Magi bo v priihodnje nastopil na Svetovnem prvenstvu v atletiki za veterane v peteroboju, ki bo 25. marca v Budimpešti. Za to tekmovanje je prijavljenih 3821 atletov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport