P&F lani izvozil skoraj 3 mio steklenic vina in prejel 74 mednarodnih priznanj

Največji slovenski vinar P&F Jeruzalem Ormož je v letu 2013 izvozil skoraj 3 milijone steklenic vina in prejel 74 mednarodnih priznanj

Prlekija-on.net, sreda, 26. februar 2014 ob 18:539
»Povečali smo prihodke v tujini za 3,2 milijona evrov, kar je 342 odstotkov več kot leta 2012. Ponosni smo, da smo prejeli tudi 74 mednarodnih priznanj za naša vina in da izvažamo več kot 70 odstotkov. Pri tem smo izvozili približno 3 milijone steklenic vin,« je rezultate poslovanja za lani na novinarski konferenci, ki je v sredo, 26. februarja, potekala v Ormožu, strnil direktor P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer Mitja Herga.

Tako so skupaj s partnerji pri projektu promocije kakovostnih in vrhunskih vin ZGP Štajerska Slovenija predstavili uspešno zaključeno leto 2013 in osvojene mednarodne nagrade. Kot osrednja dva plana za letos pa je Mitja Herga navedel: »Prodati želimo 6 milijonov steklenic vin, saj smo že pričeli s polno zasedenostjo polnilnice. Večjo prodajo pričakujemo v izvozu na trgih Nemčije, Velike Britanije, Rusije, Hrvaške in Nizozemske. Na domačem trgu pa želimo doseči rast prodaje za od 6 do 8 odstotkov, predvsem v programu buteljk in penin

Za prepoznavnost kakovostnih in vrhunskih vin ZGP Štajerska Slovenija je nujno nenehno delo na kakovosti vina. Strateški pristop in stremljenje k popolnosti je vinski kleti P&F Jeruzalem Ormož lani prineslo odlične rezultate.

P&F Jeruzalem Ormož je največji slovenski vinar. Za vinsko klet od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80-letno vinarsko tradicijo. Grozdje pridelujejo na naravi prijazen način in še vedno ohranjajo tradicijo ročnega obiranja grozdja. Uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, kar jim omogoča postavljanje trendov na področju pridelave belih vin. Jeruzalem je svetovno znano ime in v vseh vinskih enciklopedijah. Napisano je, da vinorodni podokoliš ljutomersko-ormoške gorice spada med 5 % najboljših svetovnih leg na svetu.

Največji izvozni trgi so Nemčija, Nizozemska, Anglija in Hrvaška
Podjetje P&F Jeruzalem Ormož je lani na domačem trgu ustvarilo za 11 % oz. za 389.000 € več prihodkov kot leta 2012, predvsem na račun buteljčnega programa in penin. Na povečanje prodaje so vodilni v podjetju zelo ponosni, saj je v težkih gospodarskih razmerah na trgu zelo težko ohraniti prodajo na enaki ravni, kaj šele povečati.

Uspeh iz poslovanja pa so v letu 2013 beležili predvsem v tujini, kar samo še potrjuje izvozno usmerjenost podjetja. Največji izvozni trgi so Nemčija, Nizozemska, Anglija in Hrvaška. K uspešni prodaji v tujini pa so zagotovo pripomogle tudi številne mednarodne nagrade za kakovost vin, saj so jih lani našteli kar 74.

Leto 2013 pa je bilo za P&F Jeruzalem Ormož še posebej prelomno na angleškem trgu, saj so jeseni uspeli priti v največjo angleško trgovsko verigo Tesco, ki je k svojemu izboru hišnih vin dodala njihovo zvrst Sauvignon Blanc & Furmint, letos pa bodo v prodajni asortiman vključili še dve njihovi vini. Letos načrtujejo preko prodajne verige Tesco prodati 500.000 steklenic. Tako za ormoškega vinarja postaja Velika Britanija vse bolj pomemben izvozni trg, saj je od leta 2010 prisoten tudi v trgovski verigi Waitrose, in sicer z vinom sauvignon & sivi pinot, od letos pa tudi s sauvignonom in penino rose. Prek trgovca Waitrose letos načrtujejo prodajo 120.000 steklenic, njihova želja za angleški trg pa je še bolj ambiciozna, saj želijo letos vstopiti v še eno angleško trgovsko verigo.

Nizozemska je drugi največji izvozni trg, kjer izstopata trgovski verigi Jumbo in C1000, ki sta z lanskoletno prodano količino 780.000 steklenic postala tudi njihova največja kupca. Poleg njiju sta za vinarja pomembna kupca tudi Hema in Metro.

V letu 2013 številna mednarodna priznanja
V podjetju P&F Jeruzalem Ormož si bodo lansko leto zapomnili po številnih mednarodnih priznanjih, med katerimi najbolj izstopa pet zlatih medalj na WSWA Wine competition v ZDA, zlata medalja za sauvignon na Concours Mondial du Sauvignon v Bruslju, naziv »Najboljši slovenski vinar« na Berlin Wein Trophy 2013, dve zlati in dve srebrni medalji na prestižnem mednarodnem tekmovanju vin na svetu Mundus Vini ter laskavi naziv »TOP 3 sauvignoni na svetu«, ki ga je prejel njihov sauvignon na največjem svetovnem vinskem ocenjevanju 100 izbranih kleti - AWC Vienna.

Pomoč pri iskanju odličnosti kakovostnih in vrhunskih vin ZGP Štajerska Slovenija je tudi možnost sofinanciranja marketinških aktivnosti, ki so pomemben del izgradnje pozicije blagovne znamke tako vinarja kot tudi vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija. Vinska klet P&F Jeruzalem Ormož od oktobra 2013 uspešno izvaja projekt promocije vin ZGP Štajerska Slovenija tako v Sloveniji kot tudi zunaj nje. Kakovost svojih vin promovirajo skozi niz marketinških aktivnosti, kot so družabni večeri, promocije v trgovskih centrih, nagrajena vina pa je mogoče pokusiti tudi na številnih prireditvah, kot so bili dnevi penin v Portorožu, Vindel v Mariboru in Ljubljanska vinska pot.

Kakovostna in vrhunska vina ZGP si vztrajno utirajo pot po svetu. P&F Jeruzalem Ormož in njihovi partnerji pri projektu so ponosni, da pomagajo graditi del zgodbe Štajerske Slovenije, pri čemer jim je v pomoč ta projekt, ki zajema aktivnosti komuniciranja, informiranja, in pospeševanja prodaje, s posebnim poudarkom na bogati tradiciji pridelave vin v ožjem vinorodnem podokolišu Ljutomer-Ormož ter njihovih okusih.

Uspeh vinarjev, zbranih v skupini P&F Jeruzalem Ormož, dokazuje izjemen potencial štajerskih vin in Štajerske kot vinske turistične regije.

oswald sreda, 26. februar 2014 ob 18:57

Grozdje je že ploča ? Mislec

Mike666 sreda, 26. februar 2014 ob 21:00

Pa delafcon je že da ploče?

danča sreda, 26. februar 2014 ob 21:26

Po drugi strani pa sploh ne ploča grozdja,pa delafci majo itak tak male ploče,ke je to ne res.B...A pokvarjena

pravični sreda, 26. februar 2014 ob 22:48

Jeseni mi je znanka pravila v kakšnih razmerah so trgali grozdje.

Ko je dobila plačilo je nekajkrat pogledala, če prav vidi, ker ni mogla verjeti svojim očem.

Povedala mi je, da za tak drobiž naslednjič niti pogleda ne proti vinogradom.

Znanec, ki je grozdje oddal na P&F pa mi je dejal, da bo drugo leto raje pustil grozdje na trsih, da ga ptiči pozobljejo, ker bo imel manj škode.

Ob takih odkupnih cenah grozdja, plačilnih rokih in še davkih države, že razmišlja, da bo trsje posekal.

Silvaner četrtek, 27. februar 2014 ob 10:47

Veseli nas, da imamo uspešnega vinarja. Ob nekem srečanju z g. Puklavcem je le ta zagotovil win-win strategy med pridelovalci vinogradniki in vinarjem, kletjo . Morda nas je nalagal, dosedanje izkušnje kažejo na to. G. Herga brez dobrega grozdja ni dobrega vina. Tako kot ni dobre tiskovke brez mladih in brhkih deklet. Lep aranžma...
(Brikca, vrhunska vina se ne predstavljajo po garažah na goriškem)

MILAN petek, 28. februar 2014 ob 07:35

Pomežik Čestitke,zej so cejti ka je žmetno preživeti. Sigurno so težave na večih straneh.
Če pa nebi bilo tote firme pa bi bilo še dosti več goric neobdelanih.

pravični petek, 28. februar 2014 ob 12:35

Ja, MILAN, res so težki časi.

Predvsem zaradi pohlepa določenih skupin ljudi.

Glede na vse sorte davkov, ki jih država vsak dan uvaja, bo v prihodnosti še manj vinogradov obdelanih.

In delno tudi zaradi takih firm, kot je P&F.

Ne samo en, ampak več mi jih je pravilo, da so stroški večji, kot zaslužek.

Tako ostane samo še ena izbira.

Na žalost.

kresnička sobota, 1. marec 2014 ob 23:27

Vse lepo pa praf, samo mislin, ka dokič nima P&F tistih osnovnih stvari pošlihtanih, npr. odnosa do delafcof pa ka bi vsaj grozdje ploča približno te kdaj reče, se mi zdijo takšni članki neprimerni.
Ka tote uspešnosti ne preštima nihče drugi kak enih por na najvišjih mestih v toten podjetji.

pravični nedelja, 2. marec 2014 ob 21:29

Točno tako kresnička.

Zato je res vseeno, če so vinogradi obdelani ali ne.

Na prvem mestu je odnos do ljudi in človeške razmere.

Na žalost je danes pač tako, da veliko podjetij ustvarja dobičke na račun trpljenja delavcev in ostalih, ki so na kak način zraven.

Lepo je v javnosti kazati določene številke.

Zamolčijo pa dejstva, ki so jih do teh številk pripeljala.

Podobno, kot se je nekaj tednov nazaj Dušan Šeško hvalil, da ima ISKRA 2 milijona dobička.

Delavcem pa pod nos drži nove pogodbe, da bi jih manj plačal.

Lani je celo predlagal, da se ukine minimalec in naj trg regulira plače.

Eni pač hočejo zastonj delovno silo.

In potem se v javnosti kažejo, kot super podjetniki z velikimi dobički.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo