»Želimo popraviti škodo, ki jo je s samovoljno odločitvijo povzročila županja«

Sporočilo za javnost skupine svetnikov, ki imajo v Občinskem svetu Občine Ljutomer večino

Prlekija-on.net, petek, 28. februar 2014 ob 08:349
Svetniki so predlagali tudi sklic izredne seje

Svetniki so predlagali tudi sklic izredne seje

Prejeli smo sporočilo za javnost skupine svetnikov, ki v sporočilu navajajo, da "želijo popraviti škodo, ki jo je s samovoljno odločitvijo povzročila ljutomerska županja." Zaradi tega so tudi predlagali sklic izredne seje.



Svetniki želimo popraviti škodo, ki jo je s samovoljno odločitvijo povzročila ljutomerska županja

Zadnja dejanja županje Olge Karba postavljajo v ospredje njen osebni interes pred javnim interesom sodelujočih občin Sistema C pomurskega vodovoda, v katerih živi skoraj 40.000 prebivalcev. Zato smo svetniki predlagali sklic izredne seje Občinskega sveta, kjer bomo zaščitili interes občank in občanov in zagotovili, da bo Občina Ljutomer ostala nosilna občina projekta.

(Ljutomer, 28. februar 2014) -  Svetniki Občinskega sveta občine Ljutomer so podali zahtevo za izredno sejo občinskega sveta, na kateri bi sprejeli ukrepe, s katerimi bi zagotovili nadaljevanje del na Sistemu C Pomurskega vodovoda pod nosilnostjo Občine Ljutomer. Hkrati tudi apelirajo na župane vseh partnerskih občin, da to njihovo namero upoštevajo na današnjem sestanku v zvezi z zapletom pri Kraku C pomurskega vodovoda, ki ga je s svojim samovoljnim odstopom povzročila županja Olga Karba. Nedopustno je, da je županja mag. Olga Karba s svojimi dejanji resno ogrozila izvedbo projekta Sistema C, vse to za njeno osebno promocijo pred volitvami v jeseni. Odstopila je od opravljanja nalog, ki so dolžnost županje Občine Ljutomer in ne osebna dobra volja. Županja je na način želela preusmeriti pozornost in zamegliti svojo napako, ko je povsem po nepotrebnem zadrževala plačila izvajalcem in jih pogojevala s sprejetjem proračuna. Po mnenju Ministrstva za finance, z dne 17.2.2014, bi izplačila izvajalcem lahko izvedla. Očitno jih ni želela. S samovoljnim odstopom je županja brez realnih razlogov z željo, da izpade žrtev zarote in ustvari medijski šov, ki ga je podkrepila s pismom v katerem govori o »zmagi«, resno ogrozila projekt Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem C. Resnica je ravno nasprotna, to potrjuje dejstvo, da je celoten delež, ki ga je Občina Ljutomer morala sofinancirati iz proračuna za mesec januar, znašal zgolj 996,96 EUR. Tega županja ni želela poravnati z izgovorom, da še ni sprejet proračun, je pa brez zadržkov za svoje svetovalce, ki ji pomagajo pri medijskem predvolilnem šovu, iz sredstev vseh občank in občanov, zgolj v januarju 2014 namenila 1.732,40 evrov.

Ob teh dejanjih županje, večina svetnikov v občinskem svetu z žalostjo ugotavlja, da županja Olga Karba nadaljuje z nenehnim obtoževanjem in iskanjem drugih krivcev za svoje neuspehe in samovoljne odločitve. Zelo prozorni so njeni nameni, da želi razloge za zastoje pri vodenju projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem C« neupravičeno naprtiti občinskim svetnikom.

Ob tem so svetniki še dodali, da je absurd njeno stalno obtoževanje, da ne želijo proračuna in da so proti posameznim projektom. Svetniki si le prizadevajo, da se projekti financirajo iz racionalnejših virov, ne pa z zgornjo mejo zadolževanja občine, tudi županja ve, da bo proračun v kratkem sprejet. Vsa pretirana medijska prizadevanja, preusmerjanja pozornosti od številnih obljubljenih, a kljub trem do sedaj sprejetim proračunom nerealiziranih projektov, govorijo o tem, da je ona tista, ki je veliko prezgodaj začela volilno kampanjo in to ne glede na posledice, ki jih bomo zaradi njenega neodgovornega početja čutili vsi občani.

Svetniki županjo ponovno pozivajo, da naj preostanek mandata svojo energijo, bolj kot v povzročanje izrednih situacij in ustvarjanju namišljenih problemov, usmeri v aktivnosti sodelovanja in skupnega reševanja dejanskih problemov občanov, ki jih imamo v zadnjem obdobju tudi zaradi njene radikalnosti vse preveč. Vsaka medalja ima res lahko dve plati, dejstvo pa je, da je županja Olga Karba, s svojim odstopom z mesta koordinatorke projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem C«  naredila veliko škodo ljutomerski in vsem občinam, ki sodelujejo v projektu.

Stranke in liste v Občini Ljutomer:
DESUS, SD, PS, DL, SDS, SLS, NSi, LDS in Mlada Prlekija

Svetniki v Občini Ljutomer:
BABIČ Tihomir, BOGDAN Damjan, GRANTAŠA Jože, KARBA Sara, KAVČIČ Aleksander, KLEMENČIČ Jože, KOSI  Dušan, LAH Andrej, LIPOVEC Aleš, ROŠKER Franc, SMODIŠ Branko in ŠTEFANEC Robert


Več v Politika