V Termah Banovci je prišlo do požara, kjer se je storilec - požigalec opekel

Prvi so požar in storilca opazili otroci, ki so skupaj z detektivom Frančekom šli slučajno mimo apartmajskega naselja

Jože Žerdin, petek, 28. februar 2014 ob 17:451
Reševalna vaja v Termah Banovci

Reševalna vaja v Termah Banovci

V petek, 28. februarja, je v dopoldanskih urah v Termah Banovci prišlo do požara v enem od apartmajskih naselij, kjer so storilca – požigalca na kraju dogodka tudi prijeli. Prvi so požar in storilca opazili otroci, ki so skupaj z detektivom Frančekom šli slučajno mimo apartmajskega naselja. Niso mu nudili prve pomoči, ampak so na pomoč poklicali Zdravstveni dom Ljutomer, kjer sta dva medicinska tehnika ponesrečencu nudila prvo pomoč.

Pri Termah Banovci zagorel zapuščeni avtomobil
Pri Termah Banovci zagorel zapuščeni avtomobil
Otroci spoznali policijo, njihovo delo in opremo
Otroci spoznali policijo, njihovo delo in opremo

Dogodek si je ogledal tudi policist iz Policijske postaje Ljutomer. Čeprav je šlo za akcijo, oziroma vajo reševanja ponesrečenca, v okviru projekta počitnice z detektivom Frančekom so se vsi v akciji reševanja marsikaj naučili.

Tako se je storilec v požaru opekel po obrazu in rokah. Zdravstvena tehnika iz Zdravstvenega doma Ljutomer sta »ponesrečencu« nudila prvo pomoč. Otroci in ostali prisotni pa so spoznali kako se pravilno nudi prva pomoč ob opeklinah, ko se človek opeče. Ko sta zdravstvena tehnika ponesrečenca oskrbela in ga odnesla z nosili v reševalno vozilo, sta ga odpeljala na zdravljenje v murskosoboško bolnišnico.

Vse skupaj je bila le poučna vaja, pri čemer je en od zdravstvenih tehnikov na človeku, ki je sodeloval v reševalni vaji, naredil realistični make-up, ki se dela s strani usposobljenih maskerjev Rdečega križa Slovenije za tekmovanja ali poučno reševalne vaje.

Vsi skupaj, ki so sodelovali na reševalni vaji v Termah Banovci so se prav gotovo veliko naučili s področja reševanja in nudenja prve medicinske pomoči ponesrečencem.


Več v Kultura in izobraževanje