Župani in MKO: Sprejetje proračuna je pogoj za uspešno izvedbo sistema C

Nosilna občina, Občina Ljutomer, ima polno podporo vseh ostalih občin, da nadaljuje z delom v tem projektu

Prlekija-on.net, petek, 28. februar 2014 ob 19:5511
Županja Občine ljutomer, mag. Olga Karba, je že sklicala izredno sejo

Županja Občine ljutomer, mag. Olga Karba, je že sklicala izredno sejo

V petek, 28. februarja, je v prostorih Občine Gornja Radgona potekal sestanek glede projekta Oskrba s pitno vodo – sistem C, ki so se ga udeležili vsi župani vseh občin sodelujočih v projektu sistema in predstavniki ter strokovne službe Ministrstva za kmetijstvo in okolje (MKO).

»Želimo popraviti škodo, ki jo je s samovoljno odločitvijo povzročila županja«
»Želimo popraviti škodo, ki jo je s samovoljno odločitvijo povzročila županja«

Prisotni so ob koncu sestanka sprejeli naslednje sklepe:
  1. Vsi župani občin partneric ugotavljajo, da je bilo dosedanje delo nosilne občine projekta Oskrba s pitno vodo – sistem C (Občine Ljutomer) dobro, korektno in uspešno izvedeno,
  2. Nosilna občina ima polno podporo vseh ostalih občin, da nadaljuje z delom v tem projektu,
  3. Sprejeti proračuni vseh občin so pogoj za neovirano izvedbo in uspešen zaključek projekta Oskrba s pitno vodo – sistem C, v nasprotnem primeru je izvedba projekta v celoti ogrožena, v finančni perspektivi 2007—2013.
"Glede na to, da so izvajalci gradbenih del napovedali zaustavitev del 7. marca 2014, je pomembno, da se proračun sprejme čim prej, da lahko preprečimo zastoj na projektu in da ne prihaja do dodatnih zamud in stroškov iz tega naslova," je ob tem povedala županja Občine ljutomer, mag. Olga Karba, ki je že sklicala izredno sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki bo v ponedeljek, 3. marca 2014, ob 8. uri.


Več v Politika