Več kot 50.000 obiskovalcev si je ogledalo 90 pustnih skupin

Prvo nagrado je prejela skupina Kobre iz Stojncev, drugo in tretje mesto pa sta zasedli skupini iz Bukovcev; Aborigini in Mariachi fiesta de Bukovci

Danilo Ivančič, ponedeljek, 3. marec 2014 ob 23:221
KarnevalFest na Ptuju

KarnevalFest na Ptuju

54. Mednarodni KarnevalFest na Ptuju, ki je potekal v nedeljo, 2. marca, je upravičil sloves največje pustno-karnevalske prireditve v Sloveniji in širši regiji.

Več kot 50.000 obiskovalcev si je ogledalo 90 pustnih skupin oz. več kot 3.500 udeležencev iz 13 držav, poleg Slovenije še iz Albanije, Avstrije, Belgije, BiH, Bolgarije, Francije, Hrvaške, Makedonije, Nemčije, Rusije, Slovaške in Srbije. Največ pustnih šem, kar okrog 600, je predstavljalo lik kurenta, ki je najbolj znan v tem delu Slovenije.

Izbor in nagrajevanje najlepših in najbolj domiselnih karnevalskih skupin je potekal po končani povorki v Karnevalski dvorani. Prvo nagrado je prejela skupina Kobre iz Stojncev, drugo in tretje mesto pa sta zasedli skupini iz Bukovcev; Aborigini in Mariachi fiesta de Bukovci.

TUNČEK sreda, 5. marec 2014 ob 09:18

Lepa številka in bogata tradicija, samo tak napre ! Ploskač To ja Pomežik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno