V podjetju Carthago bodo kmalu izdelali sedemtisoče vozilo

Marca 2014 načrtovana izgradnja proizvodno – skladiščne hale in zaključek tretje investicijske faze

Prlekija-on.net, sreda, 5. marec 2014 ob 13:101
Podjetje Carthago d.o.o. v Sloveniji že šesto leto uspešno deluje. Leto 2013 je bilo v znamenju pete obletnice delovanja in izdelave pettisočega vozila, čez dva meseca pa bo proizvodni trak zapustilo sedemtisoče vozilo. V začetku letošnjega leta pričenjajo z zaključkom izgradnje nove proizvodno – skladiščne hale v skupni velikosti cca. 5.000 m². Vrednost investicije je ocenjena na 4 milijone evrov. Z novo investicijo bo podjetje lahko nadaljevalo svojo uspešno začrtano pot.

Direktor podjetja, Klaus Voggel, je predstavil modelno leto vozil 2014 ter rast proizvodnje in števila zaposlenih. Povedal je, da je za namene proizvodnje Carthaga nastalo še dodatnih 160 delovnih mest pri raznih dobaviteljih materialov, ki so rasli skupaj s podjetjem Carthago.

Po besedah prokuristke Sandre Županec Antolin ostajata rast in razvoj še naprej temeljni prednostni nalogi podjetja. Vzpodbuja se inovativnost, ustvarjalnost in razvoj človeškega potenciala. Zaposlenim v podjetju so na voljo izobraževanja, ugodnosti in skupne aktivnosti. Podjetje že drugo leto tudi uspešno sodeluje z večkratno svetovno prvakinjo in dobitnico dveh zlatih olimpijskih odličij – z izjemno Tino Maze.

Celotna skupina Carthago se vseskozi v zadnjih letih dinamično razvija. V poslovnem letu 2012/2013 so tako zabeležili 175 milijonov evrov skupnih prihodkov, skupaj pa zaposlujejo več kot 850 sodelavcev na obeh lokacijah (Nemčija in Slovenija).

Poslovodja Carthago Reisemobilbau GmbH, Johannes Stumpp, je predstavil podatke o na novo registriranih vozilih v EU, rast prihodkov in dobička ter izvedbo tretje investicijske faze, ki bo zagotovila dodatnih 80 delovnih mest.

Nova znamka »malibu – a company of carthago« osvaja segment predelanih kombijev (Vanov). Po premieri v poletju 2013 se je serijska izdelava Malibuja začela v slovenskem obratu Carthaga v Odrancih.

Podjetje kljub trenutnim neugodnim gospodarskim razmeram uspešno nadaljuje svojo pot z novimi investicijami in vodilnimi inovacijami na področju avtodomov. Dodatna potrditev ubrane poti in kvalitetnega dela pa so podeljeni certifikati in številne prestižne nagrade, ki jih podjetje niza že nekaj let zapored. Podjetje v prihodnje še naprej strmi k ustvarjanju in ohranjanju delovnih mest ter zagotavljanju ustreznih pogojev dela.


Več v Gospodarstvo