Spominska slovesnost ob obletnici streljanja talcev pri Mali Nedelji

Na slovesnosti je spregovoril Alojz Županec, brat enega ustreljenih talcev

Branko Košti, petek, 7. marec 2014 ob 16:07
Slovesnost ob obletnici streljanja talcev

Slovesnost ob obletnici streljanja talcev

Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Ljutomer in Krajevna organizacija ZB Mala Nedelja, sta v petek, 7. marca, pripravili spominsko slovesnost pri spomeniku žrtev 2. svetovne vojne ob stari osnovni šoli pri Mali Nedelji.

Na slovesnosti, katere so se poleg organizatorjev, udeležili predstavniki Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Veteranskega policijskega združenja "Sever", ter učenci in delavci OŠ Mala Nedelja, so počastili spomin na devetnajst talcev, katere so pred 69 leti, na pragu svobode, 8. marca 1945, ustrelili okupatorji v Senčarjevi grabi pod malonedeljskim pokopališčem.

Priložnostni kulturni program so izvedli ušenci šole, zbranim pa je svoje poznavanje tega krutega dogodka, kot mu je poznan iz pripovedovanja starejših, saj je bil takrat še majhen otrok, predstavil Alojz Županec, brat enega ustreljenih talcev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje