Policisti PP Ljutomer in občan uvrščeni v finalni izbor za Junaka Slovenije 2013

Ljutomerski policisti z občanom iz Ljutomera so se udeležili tudi posebne delovne akcije v Loški dolini

Prlekija-on.net, petek, 7. marec 2014 ob 15:50
Ko so 28. februarja 2013, v večernih urah ljutomerski policisti zaslišali eksplozijo v bloku blizu policijske postaje so takoj brez pomislekov odhiteli na pomoč.

Predstavili so se pogumni občan in policisti
Predstavili so se pogumni občan in policisti

Boris Kumer, Sašo Ferenčak, Borut Skuhala, Peter Dovečar in občan Janko Verščič so usodnega dne stekli v goreče prvo nadstropje stanovanjskega bloka in iz njega rešili žensko.

S svojim pogumnim in junaškim dejanjem so se uvrstili v finalni izbor za naziv Junaka Slovenije 2013 katerega častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

V soboto, 1. marca 2014, je organizator skupaj s pokroviteljem projekta povabil vse finaliste na posebno skupno druženje, ki je bilo dobrodelnega pomena. Ljutomerski policisti z občanom iz Ljutomera, ostali kandidati za Junaka Slovenije, ekipa Žurnala, predsednik Borut Pahor, minister za kulturo in ostali prostovoljci so se udeležili posebne delovne akcije v Loški dolini. Pomagali so pri čiščenju in odstranjevanju posledic nedavne vremenske katastrofe na območju gradu Snežnik. S tem so vsi skupaj junaško pripomogli, da bo grad spet lahko odprl vrata obiskovalcem in turistom.

Ljutomerski policisti so se skupaj z občanom v četrtek, 6. marca 2014, udeležil finalne prireditve na Brdu pri Kranju, kjer so prejeli priznanja. Predsednik države je na prireditvi razglasil zmagovalca med desetimi finalisti.

Junak Slovenije za leto 2013 je postal policist postaje prometne policije Maribor Andrej Kovač.

V spodnjem videu pa si še enkrat lahko pogledate predstavitev junakov in dogodka, 5. marca lani v Ljutomeru.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje