Praznovanje ob dnevu žena v občini Križevci pri Ljutomeru

S kulturno prireditvijo so se spomnili na mednarodni dan žena

Jože Žerdin, sobota, 8. marec 2014 ob 16:50
Praznovanje ob dnevu žena

Praznovanje ob dnevu žena

Društvo upokojencev Križevci pri Ljutomeru je ob letošnjem mednarodnem prazniku žena v četrtek, 6. marca, v gostilni Zorko v Borecih pripravilo praznovanje ob dnevu žena. Šlo je za društveno praznovanje, katerega se je udeležilo veliko število članic in članov društva.

Zbrane je v imenu društva nagovoril njen predsednik Viktor Slavinec, slavnostni govornik na praznovanju dneva žena pa je bil župan občine Križevci pri Ljutomeru mag. Branko Belec, ki je v svojem govoru osvetlil zgodovinske vidike praznovanja dneva žena. Tudi v današnjem času je ženska vse bolj cenjena tako doma, v družini, na delovnem mestu ali pa kot upokojenka. Mednarodni praznik žena je torej priložnost, da se vsaj enkrat na leto posveti mestu in vloga ženske v družbi, družini in v okolju v katerem živi. Gre za dan praznovanja, ekonomske, politične in socialne enakopravnosti ter dosežkov žensk.

Tokratno upokojensko praznovanje dneva žena je minilo v bogatem kulturno umetniškem programu, druženju in veselju ter obujanju spominov na prehojena pota. V kulturnem programu sta se s pesmimi predstavili dve članici društva, venček prleških pesmi pa so zapele ljudske pevke iz Bučečovcev. Zaplesala je folklorna skupina Društva upokojencev Križevci in sicer z venčkom polk in valčkov, zaplesali so še tudi druge stare prleške plese, kot so jih plesali nekoč njihovi dedki in babice. Ob praznovanju dneva žena pa je vsaka žena na prireditvi v spomin še prejela rožo. Ob domači glasbi so se še tudi zavrteli.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje