Bo proračun končno le potrjen?

Olga Karba vesela, da se je politična večina v občinskem svetu, po petih mesecih, le odločila zavzeti za sprejetje proračuna

Prlekija-on.net, petek, 14. marec 2014 ob 10:374
Svetniki želijo sklic seje na kateri bi občina dobila proračun

Svetniki želijo sklic seje na kateri bi občina dobila proračun

Skupina svetnikov Občinskega sveta občine Ljutomer, ki se je poimenovala "Enotni za Ljutomer", v sporočilu za javnost županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba poziva, da sedaj, ko se je končala javna razprava čim prej skliče sejo Občinskega sveta na kateri bi sprejeli razvojno naravnan ter realno izvedljiv proračun občine in da bi se nadaljevala dela na Sistemu C Pomurskega vodovoda.

V sporočilu so zapisali, da je "županja storila napako, ko je povsem po nepotrebnem zadrževala plačila izvajalcem in jih pogojevala s sprejetjem proračuna. Po mnenju Ministrstva za finance, z dne 17. februarja 2014, bi izplačila izvajalcem lahko izvedla, saj gre v tem primeru za namenska sredstva iz evropskih in državnih skladov. Očitno jih ni želela in jih še vedno ne želi izvesti." Svetniki županjo pozivajo, "naj ne povzroča nepotrebnih dodatnih stroškov in poplača korektno opravljeno delo, saj zato ni nobenih ovir."

Ob tem svetniki poudarjajo, da nameravajo potrditi realen proračun, kot vsako leto doslej. "Ker očitno županja ne zmore priznati svoje napake, še naprej pogojuje plačila s takojšnjim sprejetjem proračuna, kar je neutemeljen pritisk na svetnike z namenom, da se občini na hitro vsili kredit, ki se je že doslej izkazal kot pretiran in v veliki meri nepotreben," so še zapisali in dodali, da so svetniki enotni pri tem, da podprejo proračun, ki bo vseboval vse potrebne in realno izvedljive razvojne projekte in občine ne bo zadolžil do skrajne meje.

Svetniki županjo javno pozivajo, "naj preostanek mandata svojo energijo, bolj kot v povzročanje izrednih situacij in ustvarjanju namišljenih problemov, usmeri v sodelovanje in skupno reševanje dejanskih problemov občanov, ki jih imamo v zadnjem obdobju, tudi zaradi njene radikalnosti, vse preveč." Hkrati svetniki poudarjajo, da je bil v prvem branju že sprejet proračun in da si želijo konstruktivnega sodelovanja, za katerega sta potrebni dve strani.

Sporočilo, pod katero so se podpisale stranke in liste v Občini Ljutomer: DeSUS, SD, PS, DL, SDS, SLS, NSi, LDS in Mlada Prlekija ter svetniki v Občini Ljutomer: Tihomir Babič, Damjan Bogdan, Jože Grantaša, Sara Karba, Aleksander Kavčič, Jože Klemenčič, Dušan Kosi, Andrej Lah, Aleš Lipovec, Franc Rošker, Branko Smodiš in Robert Štefanec, so zaključili z besedami, da "upajo, da bo županja ravnala strpno in z razumnimi dejanji zagotovila normalno delovanje občine."

Olga Karba: Odlična novica, najboljša v tem mandatu!
Za komentar smo poprosili tudi županjo, ki nam je ob tem povedala: "Odlična novica, najboljša v tem mandatu! Zelo sem vesela, da se je politična večina v občinskem svetu, po petih mesecih, le odločila zavzeti za sprejetje proračuna. S tem bodo največje težave na Sistemu C odpravljene in lahko se posvetimo izvedbi projektov, ki jih občanke in občani že nestrpno pričakujejo."

V smeri reševanja te problematike, je sicer že v začetku marca bila sklicana izredna seja, na kateri pa niso prišli dlje od dnevnega reda, zato je bila brez razprave zaključena.


Več v Politika