Prvi ekumenski blagoslov motoristov s panoramsko vožnjo po Pomurju

Množična otvoritev motoristične sezone v Murski Soboti

Jože Žerdin, sobota, 15. marec 2014 ob 19:25
Ekumenski blagoslov motoristov

Ekumenski blagoslov motoristov

Čeprav se je z lepim vremenom že začela motoristična sezona, so se v soboto, 15. marca, v Murski Soboti na svojem srečanju in blagoslovu za srečno in varno vožnjo srečali motoristi iz številnih pomurskih motorističnih klubov ali društev. Na srečanje pa so prišli s svojimi jeklenimi konjički tudi motoristi iz ostalih koncev Slovenije.
Motoristi

Motoristična sezona je pred vrati, zato previdno na cesti



Letošnji osrednji motoristični dogodek je bil prvi v središču mesta Murska Sobota pri evangeličanski cerkvi. Najprej so se motoristi zbrali pri ekumenskem bogoslužju in blagoslovu v evangeličanski cerkvi Martina Lutra v Murski Soboti, kjer sta nekaj besed o pomenu in varni vožnji spregovorila evangeličanski duhovnik mag. Leon Novak in župnik župnije Kuzma Frančišek Horvat, ki je vključen v katoliški moto klub Elijevi jezdeci Zreče.

V programu je nekaj duhovnih pesmi zapel pevski zbor Gospe zbor. Župnik Frančišek Horvat je prebral nekaj prošenj, na kar so skupaj zmolili molitev Oče naš. Nato so se vsi motoristi zbrali pri svojih motornih vozilih na prostem na Slovenski ulici v Murski Soboti, kjer sta župnik Frančišek Horvat in duhovnik Leon Novak opravila blagoslov motoristov in motorjev. Šlo je za prijeten dogodek, ko se je na enem mestu zbralo čez 200 motoristov, ki so se po blagoslovu podali na panoramsko krožno vožnjo.

Motoristi so prižgali svoje motorje in zabrneli skozi mesto Murska Sobota, pot nadaljevali skozi Rakičan, do krožnega krožišča na magistralni cesti do Dokležovja, Veržeja, Križevcev pri Ljutomeru do Radencev in nazaj skozi Tišino v Mursko Soboto. Po varni nekajurni vožnji je sledilo motoristično druženje pred cerkvijo v Murski Soboti z dobrodelnim namenom, kjer so zbirali denar za Splošno bolnišnico Murska Sobota za oddelek za kirurgijo in ortopedijo. Za varnost so poskrbeli člani AMD Štefan Kovač Murska Sobota in policisti policijske postaje Murska Sobota.


Več v Družabno