10 let Društva za osteoporozo Ljutomer

Društvo za osteoporozo Ljutomer je v Termah Banovci obeležilo svojo 10. obletnico delovanja

Prlekija-on.net, četrtek, 20. marec 2014 ob 10:10
10 let Društva za osteoporozo Ljutomer

10 let Društva za osteoporozo Ljutomer

V sredo, 19. marca, je Društvo za osteoporozo Ljutomer, v Termah Banovci obeležilo svojo 10. obletnico delovanja. V društvu člane seznanjajo s to tiho, nebolečo boleznijo, ki pride počasi, a vztrajno najeda okostje.

Ob tem organizirajo tudi preventivne ultrazvočne meritve, rizične skupine pa napotijo v DXA-centre, kjer jim usposobljeni zdravniki določijo diagnozo in zdravljenje. Vsem je dostopna tudi strokovna literatura, ki jo prejemajo od slovenske zveze, katere člani so in v njej aktivno sodelujejo. V društvu skrbijo tudi za druženje in gibanje, saj vsako leto organizirajo številna srečanja in izlete.

Prireditev je vodila Silva Vrbnjak, ki je med drugim prebrala tudi himno o osteoporozi, vse zbrane je nagovorila predsednica Društva za osteoporozo Ljutomer Vlasta Markovič, vse pa sta pozdravili tudi predsednica Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije dr. med. Duša Hlade Zore in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Sledila je zahvala vsem poverjenicam ter beseda gostom iz sosednjih društev, nakar so članice še zapele svojo himno. Sledilo je skupno kosilo ter program z nastopom Plesne šole Urška in zabava s plesom.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno