Lokalno-regionalno srečanje projekta Dialoga mladih 2.0: Vključujemo!

Dobimo se v soboto, 22.3.2014, ob 9:00, in nedeljo, 23.3.2014, od 9:00-15:00 v Turistični kmetiji Puklavec, Zasavci 21, 2275 Miklavž pri Ormožu

Prlekija-on.net, četrtek, 20. marec 2014 ob 14:31
Dialog mladih 2.0: Vključujemo!

Dialog mladih 2.0: Vključujemo!

Mladi se zopet zbiramo z namenom, da pokažemo, da nam ni vseeno, na našem pomurskem (Prlekija, Prekmurje) in obmejnem podravskem območju. Ključno vprašanje je, kaj lahko mladi storimo, da postanemo bolj aktivni v družbi in na kakšen način si lahko zagotovimo večjo zaposljivost? To je priložnost, da prideš zraven, prispevaš svojo energijo ter sodeluješ pri projektu Dialog mladih 2.0: Vključujemo!

Dvodnevno srečanje bo potekalo v Turistični kmetiji Puklavec, Zasavci 21, 2275 Miklavž pri Ormožu (zemljevid), 22. in 23.3.2014 z namenom vključevanja mladih v procese odločanja o naši skupni prihodnosti.

Vsak lokalni-regionalni dogodek vključuje delo po skupinah, kjer mladi ob podpori trenerjev pripravijo predlog ali konkretni ukrep za izboljšanje stanja mladih v njihovi lokalni skupnosti, v dotični regiji ali celo na nacionalni ravni. Te predloge in ukrepe mladi v skupinah predstavijo odločevalcem (župani, podžupani, direktorji občinskih uprav, občinski uslužbenci zadolženi za mladino, občinski svetniki, predstavniki političnih strank, ki imajo predstavnike v občinskem svetu, direktor Zavoda RS za zaposlovanje, občinski uslužbenec odgovoren za družbene dejavnosti in mladino v občini, poslanci državnega zbora, regionalne razvojne agencije, itd.), s čimer jih nagovorijo, da predlog komentirajo in ga umestijo glede na področje, na katerem delujejo. Do sedaj so se vsi odločevalci pozitivno odzvali ter mlade spodbujali k podobnim projektom in njihovi angažiranosti.

Torej dobimo se v soboto, 22.3.2014, ob 9:00, in nedeljo, 23.3.2014, od 9:00-15:00 v Turistični kmetiji Puklavec, Zasavci 21, 2275 Miklavž pri Ormožu. Po zaključku v soboto bo ob 20:30 izveden koncert mlade skupine Trio Terminus in ocnulu. Vsa prehrana, vključno z eventualnim prenočiščem je zagotovljena, poravnani pa ti bodo tudi prevozni stroški.

Na srečanje z mladimi in odločevalci se prijavi tukaj. Za dodatne informacije lahko povprašaš na e-naslov strukturirani.dialog@mss.si. Z veseljem ti bodo odgovorili na tvoja vprašanja!

Nacionalni projekt strukturiranega dialoga z naslovom »Dialog mladih 2.0: Vključujemo!« ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji in Urada RS za mladino ter v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje izvajata Mladinski svet Slovenije in Mreža MaMa. Tokratno lokalno-regionalno srečanje  soorganizirajo Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO (www.klopotec.net) ter Mladinski svet Ljutomer (www.mc-prlekije.si) v uspešnem partnerstvu z Občino Ljutomer in ZRSZ, OS Murska Sobota ter Uradom za delo Ljutomer.

Do 14.03.2014 so svojo udeležbo že potrdili sledeči odločevalci: Jožef Horvat - predsednik Odbora za zadeve Evropske unije pri DZ, državni poslanec iz Prekmurja; Branko Smodiš - član Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino pri DZ, državni poslanec iz Prlekije; direktorica ZRSZ, OS Murska Sobota mag. Cvetka Sreš; županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba; podžupan Občine Ljutomer, Janez Vencelj, direktor občinske uprave Občine Ljutomer Tomislav Zrinski in višja svetovalka v ljutomerski občinski upravi Karmen Lah.

MSS in Mreža MaMA bosta po vsej Sloveniji med novembrom 2013 in marcem 2014 izvedla 10 lokalnih srečanj, kjer se bodo srečali mladi in tisti, ki odločajo o (lokalnih) politikah (župani, politični odločevalci, strokovnjaki idr.), kaj je treba storiti za izboljšanje področja aktivne udeležbe v družbi in zaposljivosti mladih v lokalnih skupnostih.

Več o srečanju in projektu si lahko preberete tukaj.

Mladi smo potencial in ne strošek!
Povej naprej!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje