2. kolo Prleške judo lige za najmlajše 2014

V zadnjem času se je zanimanje po omenjeni borilni veščini v naših krajih zelo povečalo

Nuša Novak, petek, 21. marec 2014 ob 17:46
2. kolo Prleške judo lige za najmlajše

2. kolo Prleške judo lige za najmlajše

Beseda judo v prevodu pomeni »mehka pot«, »pot nežnosti«, lahko tudi »pot sproščenosti« oziroma »pot prilagodljivosti«. Vsi ti prevodi pa odslikujejo miselnost, ki jo vsebuje judo, in sicer, da nasprotnika porazimo z preusmeritvijo njegove lastne sile in, da se uspešno prilagajamo trenutnim pogojem. Judo prav tako vsebuje vidik optimalne učinkovitosti, saj za borbo z nasprotnikom ni potrebna le gola moč in teža, ampak tudi duhovna miselnost.

V zadnjem času se je zanimanje po omenjeni borilni veščini v naših krajih zelo povečalo, ne samo pri odraslih, ampak tudi pri mlajših generacijah. Zato so organizatorji odbora Prleške judo lige, ustanovili Prleško judo ligo za najmlajše, ki deluje pod vodstvom trenerja Aleša Vrbančiča, že vrsto let.

V mesecu februarju je potekalo 1. kolo Prleške judo lige za najmlajše 2014. V nedeljo, 16. marca, pa smo lahko bili priča že 2. kolu lige, ki je potekalo v judo dvorani v ŠIC-u. Liga je razdeljena po starostnih kategorijah, spolu in teži. Turnir se je pričel ob 13.00 uri z letniki 2007 in končal približno ob 18.00 uri, z letniki 2004 in 2003. Otroci so bili tako kakor vedno razporejeni v skupine do 5 tekmovalcev.

Iskrene čestitke vsem mladim tekmovalcem in veliko uspehov na naslednjem kolu, ki bo predvidoma v mesecu aprilu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport