Razstava »Barbi na kvadrat in Srečko Rajko team«

Na razstavi so s svojimi umetniškimi deli sodelovali Barbara Špruk, Mao-Tara, Srečko Romih in Rajko Ferk

Bojan Sobočan, nedelja, 23. marec 2014 ob 17:03
Barbi na kvadrat in Srečko Rajko team

Barbi na kvadrat in Srečko Rajko team

V petek so v Kavarni Betnava v hotelu Betnava odprli razstavo pod naslovom »Barbi na kvadrat in Srečko Rajko team«. Na razstavi so s svojimi umetniškimi deli sodelovali Barbara Špruk, Mao-Tara, Srečko Romih in Rajko Ferk. Dogodek je povezoval Andrej Okreša.

Barbara Špruk prihaja iz Komende, kjer je že kot mala deklica začela slikati črno bele risbe s tušem in peresom. Slednje je razstavljala na sedmih samostojnih razstavah. Zadnja leta pa živi v Mariboru, kjer je začela ustvarjati po večini z barvami – akrili. Njen slikarski svet je pravljični svet, v katerem ni prostora za nič drugega, kot samo za ljubezen do življenja, do ljudi, živali in narave.

MAO-TARA (Barbara Štancer) je razstavo obogatila s posebnimi energijskimi slikami in pravi tako: »Ko se te dotakne Angel je to zmeraj čudovit občutek navdiha, ki prinaša nekaj novega«. Prve dotike je začutila že kot otrok in z leti je njeno razumevanje energijskega sveta postajalo vse močnejše. Kmalu je ugotovila, da lahko ta dar prenese med ljudi tako, da se jih dotakne skozi svoje umetniške slike. Mao-Tara sedaj ustvarja energijske in angelske slike, na katerih so kristali, simboli in razni drugi materiali iz narave. Vsaka njena slika nosi svoje sporočilo in ima svoj namen. Poleg slikanja se Mao-Tara še ukvarja z izdelovanjem energijskih obeskov, delavnicami, plesom in pisanjem.

Srečko Romih deluje v okviru Kulturno umetniškega društva Polzela. Svojo umetniško pot je začel že pred leti. Je nosilec certifikata za rokodelstvo, ki ga je prejel za vitraže v tiffany tehniki. Na pot umetniškega ustvarjanja se je podal kot samouk in se poskusil v različnih tehnikah likovnega izražanja.

Rajko Ferk je pred to razstavo razstavljal v Trzinu, kjer je bila to njegova 140. razstava. Rajko največ časa posveča organizaciji mednarodnih kolonij. Prvo letošnjo bo pripravil meseca maja v sodelovanju z Natašo Švikart. Štiri dnevna kolonija v Biogradu na Moru na Hrvaškem bo potekala od 1. do 4. maja 2014. Še v mesecu marcu pa bo šla v tisk Rajkova prva knjiga »AFnORIZMOV in Modrikastih misli«. Knjiga bo premierno predstavljena 25. aprila 2014 na njegovi retrospektivni razstavi v Mariboru ob 10. obletnici likovnega ustvarjanja.


Več v Kultura in izobraževanje