Peti Jožefov pohod ob reki Muri

Lep sobotni dopoldanski dan je privabil na pohod kar 135 pohodnikov vseh starosti iz Prekmurja, Prlekije in od drugod

Jože Žerdin, torek, 25. marec 2014 ob 12:43
5 Jožefov pohod

5 Jožefov pohod

Družina Pozderec Jožeta, ki ima brod na Gornji Bistrici na reki Muri je letos pripravila že peti Jožefov pohod. Pohod je bil namenjen in posvečen Jožefom, Jožicam in drugim pohodnikom. Lep sobotni dopoldanski dan (22. marca) je privabil na pohod kar 135 pohodnikov vseh starosti iz Prekmurja, Prlekije in od drugod.

Pohodniki so se najprej zbrali pri reku Muri pri Tinekovem brodu, to je bil prej brod od očeta Tineka Pozderca in sedaj je brod prepustil sinu Jožetu Pozdercu. Pohod je bil dolg okoli 10 kilometrov, pohodniki so se najprej podali na pot po gozdni poti, med gozdovi, ob šumeči reki Muri, proti čebelarstvu Šömen, kjer so poskusili medene izdelke in naredili gasilsko fotografijo, nato so pot nadaljevali med polji in travniki proti Kelencovemu mlinu - prej je to bil Kolenkov mlin na Srednji Bistrici, kjer jim je mlinar Anton Kolenko predstavil zgodovino Kolenkovega mlina in jim pokazal obratovanje mlina. Ob tem so si lahko pohodniki v ekološki trgovini kupili njihove mlevske izdelke in moko. Nato so pot nadaljevali nazaj do broda, kjer je sledilo druženje ob zvokih domače glasbe. Tako so zaključili peti Jožefov pohod ob reki Muri, vsak pohodnik je v za spomin na pohod prejel spominek.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport