Tretjič velikonočna likovna kolonija

Sodelovanje DSO in Likovnega društva v Gornji Radgoni

Filip Matko, četrtek, 27. marec 2014 ob 23:28
Tretja velikonočna likovna kolonija

Tretja velikonočna likovna kolonija

V novo urejenem večnamenskem prostoru Doma starejših občanov Gornja Radgona, v prvem nadstropju, je 25. marca (slučajno prav na Materinski dan) od 10. do 15. ure potekala že tretja velikonočna likovna kolonija v tem domu. Po vnaprejšnjem dogovoru z Likovnim društvom Gornja Radgona je bila izvedena v obojestransko zadovoljstvo.

Vse udeležence likovne kolonije je pred začetkom likovnega ustvarjanja pozdravila strokovni vodja DSO Gornja Radgona Jožica Šemnički, v imenu Likovnega društva Gornja Radgona pa je tokratne ustvarjalke in ustvarjalce imel »na skrbi« tajnik tega društva Filip Matko Ficko.

Po kratki osvežitvi s kavico, brezalkoholnimi napitki, sadjem in pecivom so se likovniki in likovnice kar takoj pridno lotili svojega dela. Nastali naj bi predvsem velikonočni motivi, a je vsakemu posamezniku oziroma posameznici bilo prepuščeno, da se sam odloči za motiv, kot tudi likovno tehniko. Večina se je odločila za slikanje z akrilnimi barvami na platno, izstopala pa je dvojica. To sta bila Milena Marija Reščič iz Črešnjevec in Edvard Ketiš s Kobilščaka. Prva se je odločila ter tudi ostalim udeležencem likovne kolonije predstavila likovno tehniko enkavstika, a drugi je vsem predstavil svoj način ustvarjanja intarzij. Sicer pa so poleg tega para na likovni koloniji sodelovali še: Saša Bezjak in njen sin Izidor iz Gornje Radgone, Branko Borko z Janževega vrha, Jasna Brunskole iz Črešnjevec, Tama Halužan iz Gornje Radgone, Marjana Kmet iz Velike Polane,  Pavla Krajnc od Male Nedelje,  Filip Matko Ficko iz Radenec in Cvetka Pišek iz Spodnje Ščavnice. Nekateri izmed njih so svoja dela uspeli dokončati že v času enodnevne kolonije, ostali pa bodo to po dogovoru storili do 9. aprila. Do tedaj bodo lahko svoja dela za razstavo oddali tudi tisti člani in članice Likovnega društva Gornja Radgona, ki se iz kakršnega koli vzroka niso uspeli udeležiti enodnevne likovne kolonije.

Vse udeležence tretje velikonočne likovne kolonije sta med ustvarjanjem obiskala predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, Tatjana Mijatović, kot tudi direktor DSO Gornja Radgona, mag. Marjan Žula. Slednji se je vsem likovnicam in likovnikom zahvalil za sodelovanje na tokratni likovni koloniji ter jih ob skupnem kosilu na zaključku kolonije opomnil, da se 11. aprila sigurno udeležijo otvoritve razstave del s tokratne kolonije. Tej razstavi bodo tedaj priključili še razstavo velikonočnih jedi članic aktivov in društev kmečkih žena ter razstavo ročnih del stanovalk in stanovalcev DSO Gornja Radgona.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje