Odprta Pomladni sejem in Sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga

Pričetek sejemskega leta v Gornji Radgoni

Branko Košti, četrtek, 3. april 2014 ob 21:31
Pričetek sejemskega leta v Gornji Radgoni

Pričetek sejemskega leta v Gornji Radgoni

V četrtek, ob 15. uri, so na radgonskem sejmišču svečano odprli prvo letošnjo sejemsko prireditev, ki vključuje dva sejma - Pomladni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti, ter 1. sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN. Do nedelje, 6. aprila, bodo na 11.300 m2 notranjih in zunanjih razstavnih površin svoje produkte predstavljali 304 razstavljalci iz 18 držav.

Načrtovano je bilo, da sejem odpre minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan, a ga je zaradi njegove zadržanosti v DZ nadomestila državna sekretarka na tem ministrstvu Andreja Jerina, ki je bila slavnostna govornica na otvoritvi. Pred njo je spregovoril predsednik uprave pomurskega sejma Janez Erjavec in  poudaril osnovno težnjo obeh sejmov, to je skrb za trajnostno gospodarjenje in bivanje. Župan Anton Kampuš je čestital vodstvu pomurskega sejma za uspešno delo tudi v času krize in izrazil zadovoljstvo, ker je v Pomurju in Gornji Radgoni odprtih kar nekaj gradbišč. Sporočil je tudi, da so v Radgoni končno dosegli soglasje, da se njihovo mesto imenuje Mesto sejmov in radgonske penine.

Državna sekretarka Andreja Jerina je opozorila na nujne premike v miselnosti in zavedanju o pomenu varovanja okolja in naravnih virov. Direktor Zbornice gradbeništva in IGM Jože Renar, je spregovoril o tveganjih, katerim so izpostavljene gradbene firme zaradi zapletov in ovir pri črpanju evropskih sredstev in tveganega poslovanja izvajalcev javnih naročil.

Ob otvoritveni slovesnosti so bili podeljeni Znaki kakovosti v graditeljstvu in Saubermacherjeve okoljske nagrade.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo