Prleški kvintet praznoval 10 let

Na odru so se jim pridružili številni znani glasbeni izvajalci

Prlekija-on.net, nedelja, 6. april 2014 ob 14:12
Prleški kvintet

Prleški kvintet

V soboto, 5. aprila, je v ŠIC Ljutomer, Prleški kvintet pripravil prireditev ob 10. obletnici delovanja. Ob tej priložnosti so se jim na odru pridružili tudi nekateri bivši člani zasedbe in številni znani glasbeni izvajalci.

Na odru so se tako poleg slavljencev v celotnem večeru in programu, ki je trajal skoraj štiri ure, zvrstili Pihalni orkester Ljutomer, Ansambel Ekart, Zlati dečki, Tanja Žagar, Ansambel Vihar, Tone Rus z družino, Zlatih 6 in Fantje s Praprotna. Poštar Peška je poskrbel za smeh, prireditev pa je vodil Smiljan Greif. Na odru se je Prleškemu kvintetu kot presenečenje pridružila tudi Jelka Hafner, ki je z njimi zapela Tam kjer murke cveto in Zlatolasko.

Skozi prireditev je voditelj predstavil zgodovino ansambla od njegovih začetkov do danes ter vse sedanje člane, ki sestavljajo Prleški kvintet, to so Aleksander Šafarič (trobenta, bobni, vokal), Lovro Turin (klarinet), Aleš Kolmanič (harmonika, klaviature), Darko Novak (vokal, ritem kitara, solo kitara), Uroš Kosi (bass kitara, bariton, pozavna) in Zdenka Šafarič (vokal).

Zvesti spremljevalci ansambla so jim ob koncu pripravili tudi torto, člani pa so se zahvalili svojim družinam, da jim ves ta čas stojijo ob strani. Tekom prireditve je vsak izvajalec izžrebal tudi po eno številko vstopnice, katere srečnež je prejel nagrado.

Nekaj utrinkov iz prireditve si lahko ogledate tudi v spodnjih videih. Nastop Pihalnega orkestra smo žal zamudili.









Več v Družabno