V Orehovcih pripravili tradicionalni bolšji sejem

Vse večje zanimanje za ponudbo iz bolšjega sejma

Marjan Slavič, ponedeljek, 7. april 2014 ob 18:50
Bolšji sejem v Orehovcih

Bolšji sejem v Orehovcih

Tudi na tokratnem bolšjem sejmu, ki je potekal v nedeljo, 6. aprila, na prostorih PGD Orehovci, od 9. do 12. ure, je bilo moč kupiti, zamenjati ali podariti stvari, ki jih praktično v sodobnih trgovinah ne najdeš.

Turistično društvo Majolka iz Orehovcev, čigar predsednik je Branko Pintarič, bolšji sejem organizirajo že 5. leto vsako prvo nedeljo v mesecu. Sejem se je v vseh teh letih dobro razvijal ter postal prepoznaven tudi širši okolici in tudi preko meja. Ponudba samega sejma se je vse skozi nekako izoblikovala v smeri, da se ne ponuja in prodaja samo stara odslužena krama ampak tudi različni izdelki domače obrti, ročnega dela in predvsem je ponujena priložnost za prodajo in nakup pridelkov in proizvodov iz registriranih kmetij za te vrste dejavnost.

Podpredsednik TD Majolka, Janko Kralj je ob tej priliki povedal, da društvo deluje predvsem v smislu združevanja ljudi, za kar pa je potrebno vložiti veliko truda in dobre volje, čas in odrekanja. Tako skozi celo leto organizirajo različne aktivnosti, kot so čistilne akcije, pohodi, srečanja, kolesarjenje, izleti, bolšji sejmi in strokovne ekskurzije za svoje člane. V svojo okolico pa v goste veliko krat radi povabijo tudi druga turistična  društva, v zameno da obisk vrnejo in tako tudi v njihovem kraju predstavijo njihovo društvo, kraj ter samo občino. Povedal je, da so v devetih letih obstoja in delovanja tega društva veliko ustvarjali in delali z namenom in edinim ciljem združevati ljudi, nekoga osrečiti in ljudi tudi znati motivirati. Turistično društvo ta čas šteje čez 94 članov, člani pa prihajajo iz širšega področja občin Cerkvenjak, Sv. Trojica, Apače, Radenci, Sv. Jurij, Gornja Radgona ter tudi iz sosednje republike Avstrije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno