Dan zdravja na osnovni šoli Mala Nedelja

Učenci vseh razredov so v dopoldanskem času sodelovali z dijaki številnih srednjih šol v zanimivih delavnicah

Nina Škraban, ponedeljek, 7. april 2014 ob 19:36
Dan zdravja na OŠ Mala Nedelja

Dan zdravja na OŠ Mala Nedelja

Ob dnevu zdravja so na osnovni šoli Mala Nedelja odprli šolska vrata tudi za starše in ostale krajane. Učenci vseh razredov so v dopoldanskem času sodelovali z dijaki številnih srednjih šol v zanimivih delavnicah.

Učenci so se tako seznanili z osnovami prve pomoči, oživljanja, zdravega življenjskega sloga, nege telesa, kozmetike, masaže ipd. Izdelovali so različne predmete iz lesa, cvetlične šopke, merili vsebnosti sladkorja v različnih živilih in pijačah, ustvarjali mavrico, izdelovali kopalno sol, ...

Ravnateljica Breda Žunič se je vsem gostujočim srednjim šolam še posebej zahvalila, saj so kljub varčevalnim ukrepom prinesle s seboj veliko materiala za izvedbo delavnic ter tako učencem omogočile veliko praktičnih izkušenj in vseživljenjskega znanja. Delavnice so pripravile: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (program vzgojitelj predšolskih otrok), Srednja Zdravstvena šola Murska Sobota, Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše, Srednja gradbena šola Maribor, Biotehniška šola Rakičan in Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota (program mizar).

Na slavnostni prireditvi ob zaključku dneva dejavnosti so se ob praznovanju 20-letnice šolske zgradbe spomnili utrinkov iz zgodovine 230 let šolstva pri Mali Nedelji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje