Ljutomerske kadetinje končale tekmovanje v A državni ligi

Ljutomerske odbojkarice so preteklo nedeljo zaključile uspešno sezono

Jože Makoter, ponedeljek, 7. april 2014 ob 20:33
Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer 2013/2014

Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer 2013/2014

V nedeljo, 6. aprila, so mlade ljutomerske odbojkarice v kategoriji kadetinj igrale na zadnjem turnirju v "A" državni ligi, kjer so se na gostovanju v Kopru borile za uvrstitev na skupno 13. mesto v Sloveniji, potem ko so vso sezono odlično igrale v najvišji državni ligi.

V Kopru so se pomerile s prvoligaškima ekipama Kopra in Calcit Volleyball iz Kamnika ter drugo ligaško ekipo Šoštanja. V res izjemni konkurenci so mlade odbojkarice iz Ljutomera igrale borbeno in zelo dobro. V prvi tekmi  proti Šoštanju se je poznala utrujenost deklet po dolgem potovanju v Koper, zaradi česar so tekmo izgubile z rezultatom 0 : 2 (14:25, 13:25).

V drugi tekmi so se Ljutomerčanke zbrale ter z lepo, borbeno in učinkovito igro vseh igralk, premagale prvoligaško ekipo Kopra z rezultatom 2:0 (27:25, 25:21). V zadnji tekmi, ki je odločala le o končni razvrstitvi na 14. ali 15. mesto v Sloveniji, so bile Ljutomerčanke že preveč utrujene od samega potovanja in treh zaporednih tekem v dobrih treh urah, da bi lahko oba seta bile enakovredne prvoligaški ekipi iz Kamnika. Potem, ko so se enakovredno kosale v prvem setu, v drugem več ni šlo, tako da je bila tekma izgubljena z rezultatom 21:25 in 07:25.

S tem so mlade ljutomerske odbojkarice med 65 nastopajočimi ekipami, dosegle zelo dobro 15. mesto v Sloveniji. Za tak lep tekmovalni uspeh pa gre trenerju in vsem kadetinjam ŽOK ZM Ljutomer iskrena pohvala, še posebej ker gre za generacijo igralk, ki bo v podobni sestavi lahko v isti kategoriji nastopala tudi v tekmovalni  sezoni 2014/2015.

Za kadetinje so v tekmovalni sezoni 2013/2014 nastopale: Sabina ŠTUHEC, Kaja MAKOTER, Veronika MIKL, Saška BELEC, Nastja NOVAK, Nastja BORKO, Arabela ALT in Sara KUTNJAK. Z ekipo pa so še trenirale Melani VENGUST, Lucija PUŠENJAK, Maja MAGDIČ, Nika KOZAR in Klara DRAGOVIČ.

Trener kadetinj je bil Boris SMODIŠ.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport