V Ižakovcih obeležili svetovni dan zdravja

Pripravili so pester program, ki je bil tematsko obarvan z različnimi aktivnostmi vezanimi z zdravjem in zdravim načinom življenja

Bojan Sobočan, torek, 8. april 2014 ob 10:14
Obeležili svetovni dan zdravja

Obeležili svetovni dan zdravja

V nedeljo, so v Ižakovcih obeležili svetovni dan zdravja. V sklopu slednjega so pripravili pester program, ki je bil tematsko obarvan z različnimi aktivnostmi vezanimi z zdravjem in zdravim načinom življenja.

Slavnostna govornika na prireditvi sta bila župan Občine Beltinci dr. Matej Gomboši in prof. dr. Ivan Eržen, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Nastopili so malčki iz vrtca »Mlinček« Ižakovci s plesno točko ter folklorna skupina »Veseli Marki« iz Osnovne šole Beltinci.

Pod vodstvom fizioterapevtke Metke Vlaj iz Splošne bolnice Murska Sobota pa so potekale telovadne vaje.

Ob prireditvenem prostoru so bile postavljene stojnice na katerih je bilo gradivo z zdravstveno vzgojno vsebino, udeleženci pa so si lahko izmerili še krvi tlak.

Na ogled je bil postavljen tudi model debelega črevesja, skupaj s stojnico na kateri so bile na voljo informacije v zvezi s programom SVIT.

Veliko udeležencev se je tudi odločilo in se organizirano odpravilo na prireditveni prostor na Otoku ljubezni in sicer s kolesi ali pa kar peš. Častni pokrovitelj dogodka je bil Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport