Srečanje starejših župljanov župnije Veržej

Šlo je že za 8. tradicionalno vsakoletno srečanje starejših župljanov starih nad 65 let

Jože Žerdin, torek, 8. april 2014 ob 10:22
Srečanje starejših v Veržeju

Srečanje starejših v Veržeju

Župnijska Karitas Veržej in župnija Veržej sta v nedeljo, 6. aprila, pripravila župnijsko srečanje starejših župljanov župnije Veržej in vasi Veržej, Banovci in Bunčani.

Najprej je bila v domači župnijski cerkvi sv. Mihaela zahvalna sveta maša, katero je daroval domači župnik Jože Brečko. Po maši so se starejši zbrali v dvorani župnijskega doma na svojem srečanju. Šlo je že za 8. tradicionalno vsakoletno srečanje starejših župljanov starih nad 65 let. Letos se je srečanja udeležilo nekaj čez 50 vernikov župnije. Še preden pa so vsi skupaj sedli za obložene mize s prleškimi dobrotami, jih je v imenu Župnijske Karitas in župnije pozdravil domači župnik Jože Brečko. V kulturnem programu pa so srečanje še obogatili otroški pevski zbor župnije Veržej.

Največjo težo za vsakoletno organizacijo srečanja starejših župljanov ima vodja Župnijske Karitas Veržej Mateja Prelog s sodelavci. Na srečanju so verniki obujali spomine, se razveselili in za nekaj ur pozabili na vsakodnevne tegobe in težave.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno