S sindikatom na izlet na Kozaro

Člani sindikata Radgonskih goric na izletu v Republiko Bosno in Hercegovino

Marjan Slavič, torek, 8. april 2014 ob 14:43
Izlet na Kozaro

Izlet na Kozaro

Bili so časi, ko so v podjetjih imeli močne in vplivne sindikate. Ni bilo težko organizirati raznih sindikalnih druženj, bogatih izletov, kresovanj in letovanj, vedno je bila močna udeležba in prisotnost čutenja pripadnosti dobremu in cenjenemu delavskem razredu. Žal smo danes v takih težkih, neugodnih časih, ko podjetja propadajo in se vse bolj šibi delavski razred. In tisti ki še imajo srečo, da delajo za mizerno plačo, nekako s težavo in grenkim priokusom prenašajo tegobe vsakodnevnega življenja z nostalgičnim ozirom na »tiste dobre stare čase«.

Eno izmed redkih podjetji, ki še nekako uspe organizirati sindikalni izlet so Radgonske gorice d.d. Imajo dober sindikat, ki še kako vzorno skrbi za svoje članice in člane. Skozi celo leto skrbijo, da se organizirajo dogajanja, predvsem kot so obdaritve vseh članov v mesecu decembru, pogostitvi članic sindikata ob dnevu žena, raznih ugodnostih ter vsakoletni izlet. Predsednik sindikata družbe Radgonske gorice, Otmar Babič, katero članstvo šteje dve tretjini vseh zaposlenih v podjetju je mnenja, da je socialni dialog v podjetju dobro razvit. Z direktorjem Borutom Cvetkovičem vse probleme, do katerih prihaja pri delu, rešujemo sprotno in z dogovori. Vodstvo podjetja ima razumevanje za probleme delavcev in nam po potrebi priskoči na pomoč. Zato večina delavcev čuti pripadnost do podjetja. Osnovno skrb za sindikat posveča ekonomskemu položaju delavcev in sprotnem urejanju problemov. Zato brezplačne sindikalne pravne pomoči v zadnjih letih v našem podjetju ni potreboval še noben delavec.

Na tokratni sindikalni izlet Radgonskih goric se je v petek, 4. aprila, v organizaciji Turistične agencije Dejana Dvoršaka iz Lomanoš, 48 članov sindikata, podalo na izlet v sosednjo Republiko Bosno in Hercegovino. Dan so namenili ogledu mesta Prijedor, obisku nakupovalne tržnice in vse do glavnega cilja tega izleta nacionalnega parka Kozara, kjer so se ustavili ob spominskem obeležju žrtvam ustaško-fašističnega terorja in muzeja legendarne bitke na Kozari. Da pa se ne bi dan prehitro končal, so si še ogledali prestolnico srbske krajine Banje Luke, kjer so si v spremstvu vodiča do dobra spoznali tudi ta lepi kraj, delček kulture in utrip življenja v mestu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno