Čebelarji na prostem

Beseda na sestanku je tekla o pašiščih in pašnem redu, ki ga zapovedujejo pravila, o zdravilih za čebele na osnovi razpisa Čebelarske zveze Slovenije

Janče Gartner, sreda, 9. april 2014 ob 23:41
Sestanek ČD Ljutomer

Sestanek ČD Ljutomer

Pomlad je tu in čebelarji Čebelarskega društva Ljutomer so svoj prvi pomladanski sestanek opravili na prostem izven štirih sten, ki so jih omejevale celo zimo. Prav tako so čebele izletele iz svojih panjev v prebujajočo naravo po prvih opravilih: nabiranju cvetnega prahu in tudi že medu, saj so se že razcveteli travniki, sadno drevje in tudi oljna repica bo začela mediti.

Beseda na sestanku je tekla o pašiščih in pašnem redu, ki ga zapovedujejo pravila, o zdravilih za čebele na osnovi razpisa Čebelarske zveze Slovenije. Glede na to, da so zdravila preko Čebelarske zveze preverjena in naj bi bila cenovno tudi ugodna, so se posamezni čebelarji prijavili za nakup na osnovi števila panjev, ki jih posedujejo.

Na koncu pa je beseda nanesla tudi na društveni čebelnjak ob osnovni šoli in potrebni dograditvi, da bi omogočal druženje tudi večjemu številu članov tudi ob slabšem vremenu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje