Folklorna skupina Mala Nedelja praznuje 5 let delovanja

Folklorniki bomo praznovali s prijatelji z Gorenjske in Goričkega

Branko Košti, četrtek, 10. april 2014 ob 17:15
Zaplesali bodo tudi plesalci folklorne skupine SAVA iz Kranja

Zaplesali bodo tudi plesalci folklorne skupine SAVA iz Kranja

V mesecu marcu je preteklo pet let, odkar je pri Kulturnem društvu Anton Krempl Mala Nedelja, začela delovati folklorna skupina.

V petih leti je skupina sodelovala na številnih prireditvah, največ v ljutomerski občini, predstavili pa smo se tudi v drugih koncih Slovenije. Spletli smo prijateljske vezi s številnimi prijatelji, ki se trudijo ohranjati in negovati plesno in pevsko ljudsko izročilo naših prednikov. Nekateri izmed njih se nam bodo pridružili na praznovanju pet letnice našega delovanja, katero bomo obeležili v soboto, 12. aprila ob 19.30 uri v kulturnem domu pri Mali Nedelji.

Na našem odru bodo zaplesali plesalci folklorne skupine SAVA iz Kranja, ki se kot najstarejša na Gorenjskem, že 65 let trudi ohranjati bogato folklorno dediščino slovenskega naroda. Nastopali so v vseh evropskih državah, v nekaterih več kot desetkrat, peli, igrali in plesali pa so tudi v Ameriki, Braziliji, Afriki, na Kitajskem. Posebno impozanten je bil njihov nastop pod najvišjo goro sveta - v Nepalu, kjer so plesali pred 40 tisoč glavo množico. Zapele bodo še Dečve, skupina pevk, ki tudi deluje pod okriljem FS Sava.

Z Goričkega bodo prišli pevci, pevke in dramski igralci kulturnega društva Grad, s katerimi prav tako vzdržujemo prijateljske vezi, program pa bodo dopolnili še člani FS KUD Križevci pri Ljutomeru, Stori čehoki, pevke ljudskih pesmi Soside ter seveda jubilanti - FS Mala Nedelja.

Vabimo vse ljubitelje ljudskih plesov, petja in humorja, da se nam v soboto, 12. aprila zvečer, pridružijo v našem kulturnem domu!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje