Otroci na obisku pri gasilcih v Ljutomeru

Otroci iz vrtca Ljutomer obiskali PGD Ljutomer

Vrtec Ljutomer, sobota, 12. april 2014 ob 12:17
Otroci vrtca Ljutomer pri gasilcih

Otroci vrtca Ljutomer pri gasilcih

V naši skupini čebelic (2-4 let) sedaj ravno obravnavamo temo o poklicih naših staršev. Otroci vsakodnevno uživajo v simbolnih igrah, vendar prevladuje igra gasilec. Poklic gasilca smo lahko spoznali v pravi luči v sodelovanju z mamo Mirjano Jureš, ki nam je izpolnila vsa pričakovanja naših otrok.

V gasilskem domu nas je sprejelo kar nekaj članov gasilcev, vodil pa nas je Bojan Polanič, kateremu se še posebej zahvaljujemo. Spoznali smo osnovno opremo gasilca, katero smo pogumno vsi pomerili. Prav tako si ogledali gasilski dom in njegove prostore. Najbolj pa uživali ob pogledu in vožnji gasilskih vozil. Seveda so nas dodatno razveselili ob vožnji s sireno, katero smo vklopili izven naselja. Otroci so svoje moči in sposobnosti pomerili z vodno brizgalko, kjer je bilo veliko navdušenje, da bi radi postali čim prej gasilci. Ob vseh teh dogodivščinah so nas lepo pogostili in nas odpeljali v vrtec.

Hvala še enkrat za ves trud in prosti čas, ki ste nam ga namenili ta dan. Otrokom pa neizmerno polepšali in približali to čudovito in cenjeno delo gasilca.

Vzg. Antonija Podnar in Stanka Kosi


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši